Volg ons
Search
Close this search box.

De dag van Stevie

Al 12,5 jaar werkt Stevie bij S&L Zorg. Reden genoeg om deze jubilaris het hemd van het lijf te vragen. Al vanaf haar stage is Stevie binnen de organisatie werkzaam. “Ik studeerde SPW en wist destijds nog niet dat mijn hart in de gehandicaptenzorg lag. Toen ik uiteindelijk stage ging lopen bij S&L Zorg wist ik: ‘Hier ligt mijn passie’. Bij mijn laatste stage heb ik daarom ook bewust voor S&L Zorg gekozen. Sindsdien ben ik gebleven en zijn we ruim 12,5 jaar verder!”

Stevie Goverde

Zorgcoördinator

Van flexer naar zoco

Toen Stevie tijdens haar stage voor het eerst op Lambertijnenhof binnenkwam voelde ze zich gelijk thuis. “Ik vond de zorgwijk zo gezellig aandoen. Het leek net Center Parcs”, zegt Stevie lachend. Na haar stage is Stevie gaan werken als cliëntbegeleider in de flexpool. Vervolgens is ze doorgestroomd als cliëntbegeleider op een vaste woning en inmiddels is ze zorgcoördinator. Over de doorgroeikansen die ze gekregen heeft is ze heel tevreden. Stevie: “Op woning 206-208, waar ik werkte als cliëntbegeleider, werd voornamelijk gewerkt vanuit de mogelijkheden die je bij elkaar ziet. De teamleider stond daarnaast ook erg open voor ieders ontwikkeling. Zodoende heb ik echt mijn kwaliteiten ontdekt, wat er voor heeft gezorgd dat ik door kon groeien.” Uiteindelijk is Stevie op woning 206-208 ook tijdelijk zorgcoördinator geweest, ter vervanging van een collega. “Na die vervanging kwam er een plekje als zorgcoördinator vrij op woning 222-224, waar ik al eens eerder had gewerkt. Dat kwam toen mooi uit!” Stevie is sinds juli vorig jaar zorgcoördinator op deze woning en het bevalt haar heel goed. “Ik kende het team en de bewoners natuurlijk al, dus het voelde als een warm nest. Daarnaast kon ik ook nog eens de functie uitoefenen die ik zo graag wilde.”

Dubbelrol

In haar functie als zorgcoördinator is Stevie naast haar coördinerende rol ook werkzaam op de woning. “De rol van zorgcoördinator enerzijds en cliëntbegeleider anderzijds probeer ik altijd zo goed mogelijk gescheiden te houden. Mijn zorgcoördinator mail lees ik bijvoorbeeld niet op de woning. Op dat moment wil ik echt de volledige aandacht hebben voor de bewoners. De mails die binnenkomen bewaar ik dus voor mijn wekelijkse kantoordag. Op die dag zit mijn mailbox dus best vol. Deze werk ik altijd eerst netjes af. Ik kijk wat er direct moet gebeuren en waar ik nog wat dieper in moet duiken. Daarnaast plan ik op deze dag ook overleggen met collega’s en natuurlijk de terugkerende goed-leven-gesprekken met verwanten.”

Goed-leven-gesprek

Iets waar Stevie in haar functie als zorgcoördinator veel mee in aanraking komt is de LACCS methode. Stevie legt uit: “Met de LACCS methode kijk je voornamelijk naar de waarde van iemands leven op vijf specifieke gebieden en wordt er bekeken of er verbetering nodig is en hoe we dit kunnen optimaliseren. We toetsen de LACCS-gebieden van de bewoner eerst in het teamoverleg. Vervolgens toets ik in het goed-leven-gesprek met verwanten dezelfde gebieden. Uiteindelijk spiegelen we de inzichten vanuit het team en vanuit het goed-leven-gesprek en neem ik de uitkomsten en vervolgstappen mee in het goed-leven-plan. Op deze manier krijg je veel meer informatie toegespeeld waar we uiteindelijk iets mee kunnen. Dit draagt uiteindelijk bij aan een prettig leven voor onze bewoners.”

Coördinerend maar ook praktisch

Wat Stevie het meeste aanspreekt in haar rol als zorgcoördinator is het nauwe contact met de verwanten. “Je bent als zorgcoördinator natuurlijk het eerste aanspreekpunt voor de verwant. Je weet zodoende wat meer en je staat dichter bij elkaar. Op die manier bouw je echt een band op.” Naast het contact vindt Stevie de combinatie van haar functie erg leuk. In beide rollen probeert Stevie het leven van de bewoners zo prettig mogelijk te maken. “Op de woning doe ik dit door mezelf net zo goed in te zetten als de rest. Op het coördinerende vlak doe ik dit door te zorgen dat de dossiers in orde zijn en het goed-leven-plan kloppend is. Deze combinatie van werkzaamheden geeft echt diepgang aan mijn werk.”

LACCS

Een goed leven betekent dat het goed gaat op deze vijf LACCS-gebieden. LACCS staat voor:

L = Lichamelijk welzijn
A = Alertheid
C = Contact
C = Communicatie
S = Stimulerende tijdsbesteding

Ook interesse om te komen werken bij S&L Zorg?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag bij ons komen werken? Dan leren we jou graag kennen!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud