Volg ons
Search
Close this search box.

Geestelijke verzorging

Ondersteuning bij levensvragen

De geestelijk verzorger ondersteunt de bewoner bij deze levensvragen en biedt persoonlijke begeleiding. Daarnaast is de geestelijke verzorger ook  beschikbaar voor het team en de naasten van de bewoner (wettelijk vertegenwoordiger, familie).

In persoonlijke gesprekken is er ruimte voor ieders emoties én zoeken we samen naar krachtbronnen. In die gezamenlijke zoektocht naar ‘zin’ is er ook ruimte voor levensvragen en geloofsbeleving. Met een lach en met een traan.

Rituelen en vieringen

Rituelen kunnen in deze zoektocht ook behulpzaam, verbindend en troostend zijn. Bijvoorbeeld een warmteviering bij het afscheid nemen of het uitvoeren van een herdenking. Een persoonlijk ritueel kan speciaal op maat uitgevoerd worden.

Vieringen zijn er met een zekere regelmaat om de feestdagen in het jaar en de seizoenen te markeren. Deze zijn laagdrempelig, gezellig en verbindend. Maar ook voedzaam voor de geest. 

Ethiek

Ethiek behoort tot het vakgebied van de geestelijk verzorger. De kern daarvan is met verwondering steeds weer de vraag stellen: wat is goed leven, wat is goede begeleiding en goede zorg voor deze unieke bewoner in zijn of haar specifieke omstandigheden? En wie bepaalt dat? De geestelijk verzorger heeft een actieve rol om ethische bewustwording te bevorderen. Moreel Beraad is daar een mooi voorbeeld van. 

Omdat S&L Zorg menslievende zorg hoog in het vaandel heeft staan, wordt er hard gewerkt aan een zorgethiek die iets goeds kan toevoegen aan het leven van alledag van onze bewoners.  

Voor vragen en verwijzingen kunt u contact opnemen met Madeleine Timmermann, geestelijk verzorger van S&L Zorg.

Madeleine Timmerman
Geestelijk verzorger
Dies de Bil
Muziekbegeleider
Sander Berkvens
Muziekbegeleider

Muziek

In het domein van zingeving en spiritualiteit is niet alles met woorden te vatten. Stilte kan heilzaam zijn, maar ook muziek doet wonderen. Persoonlijk, maar ook in groepsverband. Dies de Bil en Sander Berkvens verzorgen deze muzikale begeleiding bij S&L Zorg.

Ga naar de inhoud