Volg ons
Search
Close this search box.

Werken en deelnemen

Van alle markten thuis

Binnen het aanbod van S&L Zorg hebben we leuke werkactiviteiten en -groepen die zich richten op werken. Zo werken deelnemers in De Tuin en de dierenweide veel buiten. Ze verzorgen de dieren, onderhouden de zorgwijken en maken bijvoorbeeld mooie dingen van hout. In Roosendaal gaat dagbestedingsgroep De Tuin zelfs ‘op klus’ in de wijk.

Maar we hebben ook productiematig werk. Dit is werk dat we in opdracht van een klant doen. In zo’n proces levert iedereen in de groep een kleine bijdrage. Zo pakken we kaarten in, monteren we vliegengordijnen, malen en verpakken we koffie, maken we kerstpakketten en nog veel meer! Het productiewerk is een waardevolle toevoeging aan de werkbeleving van onze deelnemers.

Op sommige groepen wordt leren gecombineerd met werken of ervaren, zoals KUNST&ZO. Deze creatieve groepen zijn bezig met het bedenken en het maken van producten die verkocht worden in het Ontmoetingscentrum en bij de galeries van KUNST&ZO en binnenkort in onze eigen webshop. De deelnemers leren steeds nieuwe technieken en vaardigheden om zo tot de mooiste resultaten te komen. Ze werken bijvoorbeeld met papier-maché, keramiek, druktechnieken en textiele werkvormen.

KUNST&ZO

Op sommige groepen wordt leren gecombineerd met werken of ervaren, zoals KUNST&ZO. Deze creatieve groepen zijn bezig met het bedenken en het maken van producten die verkocht worden in het Ontmoetingscentrum en bij de galeries van KUNST&ZO en binnenkort in onze eigen webshop.

De deelnemers leren steeds nieuwe technieken en vaardigheden om zo tot de mooiste resultaten te komen. Ze werken bijvoorbeeld met papier-maché, keramiek, druktechnieken en textiele werkvormen.

De Tuin en dierenweide

Zowel op Lambertijnenhof als Sterrebos kan er lekker buiten gewerkt worden. Bij Sterrebos heet deze dagbestedingsgroep De Tuin en bij Lambertijnenhof werk je bij de dierenweide. Deelnemers met moeilijk verstaanbaar gedrag werken binnen deze dagbesteding. Deze groep is gericht op het werken in de buitenlucht en een interactie met de maatschappij.

Bij Sterrebos werken deelnemers in de zelf aangelegde moestuin. Daarnaast maken de deelnemers meubels en andere producten van hout. Zo maakten ze ook prachtige oud-papierbakken en melk/suiker-bakjes voor kantoren. De gemaakte producten worden ook verkocht op bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstmarkt. Op afspraak worden er ook opdrachten uitgevoerd op locatie bij externen. Dat kunnen allerlei activiteiten zijn; van het uitgraven van een vijver tot aan het snoeien van planten. Er wonen ook verschillende dieren waar de deelnemers voor zorgen. Voor deze dieren zijn alle verblijven zelf gebouwd en getimmerd. Er wonen daar veel meer dieren dan je denkt!

Heb je een klus en wil je weten of wij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op: tuin.sterrebos@slzorg.nl 

Bij Lambertijnenhof hebben we onze eigen dierenweide. Bij de dierenweide in Bergen op Zoom staat het verzorgen van de dieren en het schoonmaken van de verblijven centraal. Verder hebben de deelnemers een eigen zintuigentuin waar zij planten en groenten planten en verzorgen. Bezoekers van Lambertijnenhof wanen zich in een bos. Eeuwenoude bomen en veel groen zijn kenmerkend voor deze wijk. De gezellige dierenweide heeft een aantrekkingskracht op kinderen én volwassenen. Er zijn dan ook veel bezoekers die even stoppen om aandacht te geven aan de dieren.

Ga naar de inhoud