Volg ons
Search
Close this search box.

Innovatie

Jarenlang innoveren

S&L Zorg heeft een lange geschiedenis op het gebied van zorginnovatie: Ze ontwikkelde in 1999 al mee aan één van de eerste digitale cliëntendossiers van Nederland (Careview). Heeft al tijden geen servers meer, maar zit volledig in ‘The cloud‘. Medewerkers werken al vanaf 2016 digitaal samen via G-suite en hardware van Google. Ze bracht recent samen met Hertek op innovatieve wijze haar nachtzorg naar het volgende niveau. En bewoners zwemmen virtueel tussen de dolfijnen met Virtual Reality.

Vanwege de successen bij het verbeteren van de levens van onze bewoners hebben we innovatie een vastere vorm gegeven in ons innovatieplatform. Ook werken we veel samen met andere organisaties. Op deze pagina vind je heel veel innovatieve projecten bij S&L Zorg. Soms projecten die we gaan doen, maar veelal projecten die al uitgevoerd worden of zijn. Heb je vragen over innovatie bij S&L Zorg, mail dan naar: communicatie@slzorg.nl.


LAP - leven anders proberen

Het LAP is een ontmoetingsplek bij S&L Zorg. Het is een ruimte waar je innovaties en vernieuwingen kunt proberen en lenen en er zijn werkplekken. Maar het is vooral een plek waar mensen in co-creatie samen nieuwe dingen proberen en bedenken. Sociale en technologische innovaties dus!

Binnen het LAP werken co-collega’s, ervaringskenners, vrijwilligers, familie en medewerkers samen. Het LAP verandert steeds. We gebruiken spullen die anderen niet meer gebruiken. En wat we gebruiken wisselt. 

Je mag altijd een keer bij het LAP komen kijken, maar er zijn niet altijd mensen. En misschien hebben we net geen tijd. Als je zeker wilt weten dat we er zijn, kun je het beste een afspraak maken. Dat kan via innovatie@slzorg.nl.

Waar zit het LAP?

Je kunt het LAP vinden op de eerste verdieping van het centraal kantoor van S&L Zorg. Dit is aan de Onyxdijk 161a, ruimte nr. 1.08. Er is een lift en er zijn toegankelijke toiletten. 

LAP-Sessies

Met regelmaat organiseren we LAP-sessies. Dit kan zijn een inspiratiesessie, maar kunnen ook sessies zijn waar we volgens de LAP-methode aan de slag gaan met een uitdaging in de praktijk. 

Artikelen over sociale en technische innovatie

Ga naar de inhoud