Bij S&L Zorg bieden we ook medische zorg voor onze cliënten. Ons team bestaat o.a. uit huisartsen, verpleegkundigen, tandartsen, doktersassistentes en een mondhygiëniste.

Huisarts

De medische zorg is bij S&L Zorg altijd dichtbij. De locaties Sterrebos en Lambertijnenhof hebben ieder hun eigen huisarts. Als je naar de huisarts gaat, hoef je dus nauwelijks te reizen en zie je een huisarts die al jaren werkt met mensen met een verstandelijke beperking. De beide huisartsen vervangen elkaar bij afwezigheid en of ziekte. De verpleegkundigen en de doktersassistentes ondersteunen de huisartsen. Dagelijks kunnen onze cliënten beroep doen op deze zorg. We maken gebruik van externe apothekers. Voor specialistische hulp doet de arts een beroep op specialisten vaak verbonden aan het regionale ziekenhuis.

hartslagmeter-gehandicaptenzorg-sl-zorg

Mondzorg

Tandheelkundige zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is een echt specialisme. Gebitsproblemen kunnen namelijk te maken hebben met de verstandelijke beperking. Maar, wellicht nog belangrijker: onze tandartsen hebben affiniteit met de doelgroep. Zij nemen zoveel tijd als nodig is voor de behandelingen. Binnen beide locaties is er een eigen tandarts die wekelijks een spreekuur heeft. Naast de gebruikelijke controle geven zij ook voorlichting aan de cliëntbegeleiders en waar mogelijk aan cliënten zelf. 

medische zorg, S&L Zorg, verstandelijke gehandicapten, behandeling

Lees ook deze verhalen over wat wij doen op het gebied van behandeling

Typ hier uw zoekopdracht

X