Bij S&L Zorg bieden we ook medische zorg voor onze cliënten. Ons team bestaat o.a. uit huisartsen, verpleegkundigen, tandartsen, doktersassistentes en een mondhygiëniste.

Huisarts

De medische zorg is bij S&L Zorg altijd dichtbij. De locaties Sterrebos en Lambertijnenhof hebben ieder hun eigen huisarts. Als je naar de huisarts gaat, hoef je dus nauwelijks te reizen en zie je een huisarts die al jaren werkt met mensen met een verstandelijke beperking. De beide huisartsen vervangen elkaar bij afwezigheid en of ziekte. De verpleegkundigen en de doktersassistentes ondersteunen de huisartsen. Dagelijks kunnen onze cliënten beroep doen op deze zorg. We maken gebruik van externe apothekers. Voor specialistische hulp doet de arts een beroep op specialisten vaak verbonden aan het regionale ziekenhuis.

hartslagmeter-gehandicaptenzorg-sl-zorg

Mondzorg

Goede mondzorg is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Wie een gezonde mond heeft, is gezonder, kan beter eten en drinken, ziet er verzorgd uit en heeft minder last van een slechte adem. Bovendien kunnen er door een slecht verzorgd gebit infecties aan de luchtwegen en longen ontstaan. Aandacht voor goede mondverzorging is extra belangrijk omdat veel van onze bewoners hun mond niet zelf kunnen verzorgen. MondZorgPlus verzorgt de mondzorg binnen S&L Zorg. Zij zijn gespecialiseerd in het verlenen van mondzorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij nemen zoveel tijd als nodig is voor de behandelingen. 

Tandarts op locatie
Binnen beide locaties is er een vast mondzorgteam aanwezig, bestaande uit een tandarts, preventieassistente, mondhygiëniste en een tandprotheticus. Naast de gebruikelijke controle geven zij ook voorlichting aan de cliëntbegeleiders en waar mogelijk aan cliënten zelf. Het team is ervaren en getraind in het werken met kwetsbare mensen met specifieke ziektebeelden. De controles en behandelingen van onze cliënten vinden zoveel mogelijk plaats in de daarvoor bestemde ruimte op de locatie, waarbij cliënten eventueel in hun eigen rolstoel blijven zitten. Ook bedlegerige cliënten worden op locatie behandeld. Daardoor is een bezoek aan een tandartspraktijk buiten S&L Zorg niet nodig. MondzorgPlus zorgt ervoor dat iedereen op regelmatige basis gezien wordt en op verzoek wordt tevens de familie over afspraken en behandelingen geïnformeerd. Sommige cliënten zijn voor de dagelijkse mondverzorging afhankelijk van onze cliëntbegeleiders. Voor iedere cliënt is daarom een individueel mondzorgplan aanwezig. Cliëntbegeleiders krijgen specifieke instructies voor het dagelijks poetsen en reinigen van de mond.

Kosten
Voor basis mondzorg zijn onze cliënten binnen de Wlz verzekerd. Maakt de cliënt gebruik van externe mondzorg of een externe tandarts, bijvoorbeeld op vakantie, dan dient de cliënt of verwant te vermelden dat de zorgverlener dit zelf digitaal moet declareren bij het zorgkantoor en dat de cliënt een Wlz indicatie heeft.

Meer informatie
MondzorgPlus beschikt over een helpdesk waar cliënten, familie en zorgmedewerkers met hun vragen terecht kunnen. Mocht je vragen hebben dan kan je een e-mail sturen naar info@mondzorgplus.nl of bellen met 088-9366300.

Typ hier uw zoekopdracht

X