Volg ons
Search
Close this search box.

Medische zorg

Huisarts

De medische zorg is bij S&L Zorg altijd dichtbij. De locaties Sterrebos en Lambertijnenhof hebben ieder hun eigen huisarts. Als je naar de huisarts gaat, hoef je dus nauwelijks te reizen en zie je een huisarts die al jaren werkt met mensen met een verstandelijke beperking. De beide huisartsen vervangen elkaar bij afwezigheid en of ziekte.

De verpleegkundigen en de doktersassistentes ondersteunen de huisartsen. Dagelijks kunnen onze bewoners beroep doen op deze zorg. We maken gebruik van externe apothekers. Voor specialistische hulp doet de arts een beroep op specialisten vaak verbonden aan het regionale ziekenhuis.

Ambulant verpleegkundig team

Bij S&L Zorg werken we in de avonduren (van 17.00 tot 22.00 uur), in weekenden en bij feestdagen met een ambulant verpleegkundig team, bestaande uit tien verpleegkundigen. Het ambulant verpleegkundig team is zeven dagen per week voor alle locaties van S&L Zorg inzetbaar voor verpleegkundige en medische vragen en voorbehouden handelingen. Het ambulant verpleegkundig team werkt buiten de kantoortijden van de medische dienst. Het team zorgt ervoor dat er altijd kwalitatieve verpleegkundige zorg in de buurt is.

Meer weten over het ambulant verpleegkundig team?

Mondzorg

Goede mondzorg is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Wie een gezonde mond heeft, is gezonder, kan beter eten en drinken, ziet er verzorgd uit en heeft minder last van een slechte adem. Bovendien kunnen er door een slecht verzorgd gebit infecties aan de luchtwegen en longen ontstaan. Aandacht voor goede mondverzorging is extra belangrijk omdat veel van onze bewoners hun mond niet zelf kunnen verzorgen. MondZorgPlus verzorgt de mondzorg binnen S&L Zorg. Zij zijn gespecialiseerd in het verlenen van mondzorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij nemen zoveel tijd als nodig is voor de behandelingen. 

Tandarts op locatie

Binnen beide locaties is er een vast mondzorgteam aanwezig, bestaande uit een tandarts, preventieassistente, mondhygiëniste en een tandprotheticus. Naast de gebruikelijke controle geven zij ook voorlichting aan de cliëntbegeleiders en waar mogelijk aan bewoners zelf. Het team is ervaren en getraind in het werken met kwetsbare mensen met specifieke ziektebeelden. De controles en behandelingen van onze bewoners vinden zoveel mogelijk plaats in de daarvoor bestemde ruimte op de locatie, waarbij bewoners eventueel in hun eigen rolstoel blijven zitten.

Ook bedlegerige bewoners worden op locatie behandeld. Daardoor is een bezoek aan een tandartspraktijk buiten S&L Zorg niet nodig. MondzorgPlus zorgt ervoor dat iedereen op regelmatige basis gezien wordt en op verzoek wordt tevens de familie over afspraken en behandelingen geïnformeerd. Sommige bewoners zijn voor de dagelijkse mondverzorging afhankelijk van onze cliëntbegeleiders. Voor iedere bewoner is daarom een individueel mondzorgplan aanwezig. Cliëntbegeleiders krijgen specifieke instructies voor het dagelijks poetsen en reinigen van de mond.

Kosten

Voor basis mondzorg zijn onze bewoners binnen de Wlz verzekerd. Maakt de bewoner gebruik van externe mondzorg of een externe tandarts, bijvoorbeeld op vakantie, dan dient de bewoner of verwant te vermelden dat de zorgverlener dit zelf digitaal moet declareren bij het zorgkantoor en dat de bewoner een Wlz indicatie heeft.

Meer informatie?

MondzorgPlus beschikt over een helpdesk waar bewoners, familie en zorgmedewerkers met hun vragen terecht kunnen. Mocht je vragen hebben dan kan je een e-mail sturen naar info@mondzorgplus.nl of bellen met 088-9366300.

Ga naar de inhoud