Volg ons
Search
Close this search box.

Sport en beweging

Professionele begeleiding

We werken met professionele sportmedewerkers. Ze zijn de hele week werkzaam op het gebied van bewegen; meestal groepsgewijs en in sommige gevallen individueel. Sommige bewoners hebben een tijdelijke vraag. De meeste bewoners sporten structureel onder begeleiding. Hoewel we het sporten noemen, gaat het veel verder dan sport alleen. We proberen per week zoveel mogelijk deelnemers iets moois te bieden. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes en interesses.

Zwemmen

In beide zorgwijken hebben we een therapeutisch hoog-laag zwembad. Elke deelnemer mag hier wekelijks gebruik van maken, onder begeleiding van een sportmedewerker. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse zwemvierdaagse. Als je rolstoelafhankelijk bent, heb je vaak veel baat bij de beleving van het water in het zwembad. Even uit die rolstoel en vrij en ontspannen zijn in het water. Ook als je mobieler bent, is het belangrijk om op een laagdrempelige manier te kunnen genieten en om te kunnen leren in het zwembad.

Bewegen is gedrag, sport een middel om te leren

Bewegen is gedrag, niet enkel sport. Sport is een middel om te leren. Met bewegingsactiviteiten kunnen we ervaringen bieden die een beroep doen op sociale vaardigheden, cognitieve vaardigheden en/of de lichamelijke mogelijkheden. Daarnaast kan het ook bijdragen aan een stukje ontlading. Dat kan weer een positief effect hebben op iemands gedrag en welbevinden.

Ga naar de inhoud