S&L Zorg vindt het belangrijk cliënten een complete dagbesteding aan te bieden. Daarom bieden wij onze cliënten ook Sport en Beweging.

Op zowel Sterrebos als Lambertijnenhof vind je veel plekken waar je kunt sporten. Een zwembad, een gymzaal en een ruimte met fitnesstoestellen. Onze cliënten kunnen hier gebruik van maken onder toezicht van leden van het sportteam. Zij begeleiden en stimuleren onze cliënten om actief bezig te blijven.

We werken met bewegingsagogen. Ze zijn de hele week werkzaam op het gebied van sport en cliënten; meestal groepsgewijs en in sommige gevallen individueel. Sommige cliënten hebben een tijdelijke vraag. Het grootste deel sport structureel onder begeleiding. Hoewel we het sporten noemen, gaat het veel verder dan sport alleen. We proberen per week zoveel mogelijk cliënten iets moois te bieden. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes en interesses.

Zwemmen

In beide zorgwijken hebben we een therapeutisch hoog-laag zwembad. Elke cliënt mag hier wekelijks gebruik van maken, onder begeleiding van een zweminstructeur. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse zwemvierdaagse. Als je rolstoelafhankelijk bent, heb je vaak veel baat bij de beleving van het water in het zwembad. Even uit die rolstoel en vrij en ontspannen zijn in het water. Ook als je mobieler bent, is het belangrijk om op een laagdrempelige manier te kunnen genieten en om te kunnen leren in het zwembad.

Bewegen is gedrag, sport een middel om te leren

Bewegen is gedrag, niet enkel sport. Sport is een middel om te leren. Met bewegingsactiviteiten kunnen we cliënten ervaringen bieden die een beroep doen op hun sociale vaardigheden, cognitieve vaardigheden en/of de lichamelijke mogelijkheden. Daarnaast kan het ook bijdragen aan een stukje ontlading. Dat kan weer een positief effect hebben op het gedrag en welbevinden van de cliënt.

We bieden ook fysiotherapie en een ergotherapie.

Sport Gymzaal
Sportvrijwilliger

Lees ook deze verhalen over onze dagbesteding

Typ hier uw zoekopdracht

X