Volg ons
Search
Close this search box.

Cliënt­vertrouwens­persoon

Vertrouwelijk

S&L Zorg vindt het belangrijk dat bewoners met naasten, zoals familie en vrienden, over hun problemen kunnen praten. Komen ze er met hen niet uit, dan kunnen ze naar de teamleider of begeleiders van de woning gaan. En als ze dan nog niet begrepen worden, kunnen ze bij Esmeralda aankloppen. Esmeralda gaat heel vertrouwelijk met iemand zijn probleem om en vraagt altijd of wat er besproken is geheim moet blijven, of dat het gedeeld mag worden met de begeleiding.

Het gesprek

Het gesprek mag over alles gaan wat een bewoner dwarszit. Tijdens de gesprekken zit Esmeralda’s coach, José Christianen, er altijd bij. Maar, Esmeralda is echt degene die het gesprek voert. Dat José erbij zit is vooral praktisch en ondersteunend: Esmeralda is namelijk blind en ziet dus bijvoorbeeld niet welke bewoners er in een ruimte zijn, en welke emoties zij tonen.

       

De kracht van Esmeralda

De reden dat S&L Zorg ervoor kiest een bewoner als cliëntvertrouwenspersoon aan te stellen is erg bewust. Een professional maakt het soms complexer en gebruikte vaak wat lastigere taal. Esmeralda komt echt tot de kern en begrijpt de bewoner vaak net wat beter. Door middel van een pictokaart, die ze samen met logopedist Ilse heeft gemaakt, kan iedere bewoner begrijpen wat ze doet. Er staan plaatjes op zoals ‘ben je bang’, ‘ben je boos’,‘praat hierover’ en dat soort dingen.

Spreekuur

Esmeralda is elke tweede donderdag van de maand in het Ontmoetingscentrum van Sterrebos of Lambertijnenhof te vinden. Haar werktijden zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt je voorkeurslocatie vooraf doorgeven aan Esmeralda door te bellen naar 06-41724017 of te mailen naar clientvertrouwenspersoon@slzorg.nl. Esmeralda zal dan naar de door jou gewenste locatie komen.

Jaarverslag en reisverhaal

Er is een jaarverslag/reisvherhaal voor 2023 gemaakt. Ben je benieuwd naar dit document?

Cliënt­vertrouwens­persoon voor vragen over Zorg en Dwang

In het kader van de Wet zorg en dwang is er een speciale cliëntvertrouwenspersoon.

Ga naar de inhoud