Volg ons
Search
Close this search box.

Extra activiteiten

Muziek

Binnen S&L zorg is er een structureel muziekaanbod. Muziekbegeleiders Dies en Sander zorgen voor gezamenlijke muziekactiviteiten, muziek op dagbestedingsgroepen, individuele behandeling sessies, schimmenspel, poppenspel, clownerie en muziektheater.

Bij ieder mens blijft het muzikale brein het langst intact. Dat betekent ook dat er op hoge leeftijd of bij dementie, het lange termijn geheugen aangesproken kan worden om een nieuwe verbinding te maken. Inhoudelijk kan je daarom bij de muziekactiviteiten denken aan: emoties stimuleren en reguleren, rouwverwerking, sensopatische muziekbeleving, taalstimulering, bewegen op muziek, ontspanning, troost, maar ook verbinding maken met sensorisch gerichte bewoners. En natuurlijk is humor een zeer belangrijk aspect bij de activiteiten waar dat passend is.

Dit alles maakt het werk van Dies en Sander zeer zinvol, waardevol en boeiend!

Rouwverwerking

Evenementen

Elk jaar staat de kalender vol met bijzondere evenementen. Elk seizoen kent zijn eigen vaste jaarlijkse evenementen. Legendarisch zijn de evenementen tijdens de carnavalsperiode bij S&L Zorg. De deelnemers hossen en dweilen wat af. Maar ook Kerst, Sinterklaas, Pasen etc. zijn mooie momenten om bij elkaar te komen en leuke dingen te doen.

Sommige evenementen zijn incidenteel, maar toch niet minder tof. Zo kwam het leger ons al twee keer verrassen met een prachtige dag. Evenementen vinden soms plaats tijdens de dagbestedingsactiviteiten en soms in de vrije tijd.

BIMmen

Verschillende begeleiders hebben een cursus gevolgd: Bewegen in Muziek (BIM). Met regelmaat wordt dit gedaan in groepen of worden er mensen uit verschillende groepen samengebracht.

Workshops

Onze begeleiders weten veel en hebben ervaring op heel veel gebieden, maar soms is het supertof om iemand van buiten een workshop te laten geven. Kunstenaars, muzikanten, theatermakers etc. De workshops voegen altijd een leuke nieuwe ervaring toe aan de dag!

Ga naar de inhoud