Volg ons
Search
Close this search box.

Vastgoedplannen

Infographic 'Waarom duurt bouwen zo lang?'.
Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Vooruit kijken

Om de beste woningen, beste faciliteiten en voorzieningen te kunnen blijven bieden, moeten we vooruit kijken. Als het gaat om gebouwen en installaties, moeten we zelfs heel ver vooruit kijken. Daarom hebben we een strategisch vastgoedplan. We kijken dan ver vooruit, maar kijken natuurlijk ook naar wat we volgend jaar al moeten doen.

Op deze pagina nemen we je kort mee in onze visie op vastgoed. Wil je meer weten? Lees dan de twee vastgoedfolders*: Visie op vastgoed en Van visie naar wensen en eisen. 

*Qua planning heeft de actualiteit beide folders inmiddels ingehaald. Bekijk de laatste ontwikkelingen per project verderop op deze pagina. 

Visie op de zorgwijken

De zorgwijken blijven bestaan en er wordt geïnvesteerd in het modern houden van alle voorzieningen. Indien mogelijk, zullen de zorgwijken in de toekomst stap voor stap iets groeien. In een zorgwijk staan meerdere woningen bij elkaar. Zo kan personeel elkaar beter helpen en zijn er mogelijkheden voor meer eigen voorzieningen zoals dagbestedingslokalen, sportmogelijkheden en ontmoetingsplaatsen.

De richting voor de zorgwijken

Na een grootschalige renovatie die is afgerond in 2015, zijn voorlopig geen grootschalige aanpassingen nodig. 

Deze zorgwijk krijgt vanaf 2025 een grootschalige renovatie/ vernieuwbouw.

Visie op de buitenlocaties

Met kleine woningen die ver van elkaar af staan kunnen we de beste zorg niet blijven bieden. Daarom zullen kleine losse buitenlocaties samengevoegd of directe buren worden. Een grotere woning met meer bewoners geeft meer mogelijkheden voor extra faciliteiten en heeft ook meer personeel dat tegelijkertijd aanwezig kan zijn en elkaar kan helpen.

De richting voor de buitenlocaties

We zijn behoorlijk ver met onze plannen en we hopen dat het gaat lukken om de Fatimakerk in Roosendaal om te vormen tot een prachtige woon- en werkplek. Als het lukt, zal dit gebouw de huidige buitenlocaties, Potgieterlaan, St. Theresiastraat en een deel van Wouw vervangen.

Op deze locatie is een geheel nieuwe woonlocatie gebouwd. De bewoners zijn eind 2023 naar de nieuwe woning verhuisd.

In de wijk Markiezaten in Bergen op Zoom wordt er een volledig nieuwe woon- en werkplek gebouwd, genaamd de Beemdkroon. Het nieuwe gebouw vervangt de huidige locaties Portugalstraat, Diepenbrocklaan en een deel van Wouw. De bouw is gestart in mei. Het gebouw zal naar verwachting in kwartaal 2 van 2024 opgeleverd worden. 

Aan het unieke karakter van deze woning en de samenwerking met de naastgelegen boerderij willen we ook de komende jaren niets veranderen.

Het laatste nieuws

Wil je meer weten over onze plannen? Bekijk dan onderstaande nieuwsberichten.

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud