Waar het kan helpen we onze ouderwordende cliënten om hun vaardigheden te vast te houden. Vaak is bij deze vorm van dagbesteding de gezelligheid en het samen bezig zijn belangrijker dan de activiteit op zich.
60105549b2dcd2b6c02cc4e5014d6a44-lossy

Plezier en zinvol bezig zijn

We bieden een dagbestedingsprogramma waarbij gekeken is naar de eigen behoeften en het tempo van de cliënt. Cliënten geven zelf aan wat ze die dag of week willen doen. Dit kunnen activiteiten zijn die plezier en een gevoel van zinvol bezig zijn oproepen. Bijvoorbeeld rustig in een ligstoel luisteren naar muziek of meehelpen met karweitjes. Cliënten puzzelen, schilderen, lezen de krant, knutselen en borduren.

Een gezellige dag samen

Deze vorm van dagbesteding is groepsgericht. Dat betekent dat er veel  sociaal contact is, als de cliënt dat graag wil. We luisteren samen naar muziek, bewegen op muziek of wandelen. Bewegen is een belangrijk onderdeel voor de ouderwordende cliënten. Het deelnemen aan dagbestedingsactiviteiten draagt bij aan het behouden van dagstructuur en -ritme. Maar het belangrijkste is dat de cliënten een gezellige dag doorbrengen met elkaar.

Lees ook eens dit artikel over onze samenwerking met tanteLouise

Typ hier uw zoekopdracht

X