Volg ons
Search
Close this search box.

De dag van Jarmo Wierikx

Vijf jaar geleden is Jarmo gestart bij S&L Zorg. “Vanuit mijn opleiding ben ik hier destijds als stagiair terecht gekomen. Eerst heb ik twee jaar stage gelopen bij de Triasdijk en in woning 171. Later ben ik als BBL-student verdergegaan in woning 193 a-b. In die laatste woning ben ik altijd gebleven”, vertelt Jarmo tevreden. En dat is niet voor niets. Jarmo: “Ik vind de cliëntgroep verstandelijk beperkt en moeilijk verstaanbaar gedrag (VBMVG) gewoon de allermooiste. Het is leuk en tegelijkertijd uitdagend om met ze te werken. De bewoners zijn in grote mate afhankelijk van je. Jij bent hun veilige haven, ze vertrouwen op je. Dat schept een hele hechte band. Daarnaast hebben we nu ook een stabiel en gezellig team, dat maakt het extra fijn werken.”

Jarmo Wierikx

Zorgcoördinator

Taken van een zorgcoördinator

“De dag van een zorgcoördinator lijkt op een dag van een cliëntbegeleider, alleen heb je als zorgcoördinator extra taken. Hier krijg je uren voor die je flexibel kunt inzetten. Toch probeer ik maandag aan te houden als mijn vaste ‘zoco-dag’. Op die dag probeer ik de administratieve taken zoveel mogelijk uit te voeren”, legt Jarmo uit. Maar dat is niet het enige wat een zorgcoördinator doet. “We voeren ook driehoeksoverleggen. Dat zijn overleggen tussen de zorgcoördinator, de gedragsdeskundige en de teamleider. Daarnaast houd ik contact met de verwanten van onze bewoners en ben ik het aanspreekpunt binnen onze woning. Dit betekent dat cliëntbegeleiders naar mij toe komen als ze zorgvragen hebben of ergens over twijfelen. De rest van de week draai ik gewoon de diensten die cliëntbegeleiders ook draaien. Ik heb een contract van 32 uur”, vertelt Jarmo.

Voordelen

Wat Jarmo betreft zitten er veel voordelen aan het zijn van zorgcoördinator. Jarmo: “De diepgang vind ik een groot voordeel. Als zoco is het mijn taak om me goed te verdiepen in de dossiers van alle bewoners. Je leert de bewoners zodoende nog beter kennen. Ook de verwanten van de bewoners ken ik door mijn functie als zoco erg goed. Dat vind ik echt goud!”

Meer mannen in de zorg

Als ik Jarmo vraag wanneer hij wist dat hij de zorg in wilde, is zijn antwoord duidelijk. “Ik keek graag tv-programma’s als Down the road en SynDROOM. Dit zijn hele rooskleurige en warme programma’s. Dat is mooi om te zien, maar ik bedacht me ook al snel dat er veel meer achter zit en dat de doelgroep veel groter is dan alleen mensen met het syndroom van down. Hier wilde ik zelf wat mee doen. Tijdens mijn opleiding zaten er maar drie jongens in mijn klas. De andere 27 leerlingen waren meiden. Dat vind ik erg jammer. De zorg, en dan met name de gehandicaptenzorg, is zo’n prachtig vak. Het lijkt me gaaf als daar ook meer mannen in zouden willen werken”, sluit Jarmo af.

Ook interesse om te komen werken bij S&L Zorg?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag bij ons komen werken? Dan leren we jou graag kennen!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud