Toen ik jong was, ging ik weleens mee als begeleider tijdens vakanties voor mensen met een beperking. Daar is mijn interesse gewekt. Toen ik de kans kreeg me te specialiseren op dit gebied heb ik die gegrepen. Net na mijn extra opleiding in Leuven, gericht op de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking, zag ik een advertentie. Ze zochten een huisarts voor het nieuwe Lambertijnenhof. Uiteindelijk stond Lambertijnenhof er net in 1994 toen ik daar ook daadwerkelijk aan de slag ging. Ik heb daarnaast ook nog een eigen praktijk in Medisch Centrum de Poort in Bergen op Zoom. Daar heb ik ook verschillende patiënten met een verstandelijke beperking die thuis wonen.”
“De behandeling van een bewoner bij S&L Zorg is vooral op één vlak heel bijzonder, namelijk de anamnese; dat vertellen. Normaliter krijgt een huisarts al ontzettend veel informatie in het gesprek met de patiënt, die gebruikt kan worden voor de diagnose. Bij een bewoner van S&L Zorg is het vaak een grotere puzzel om een diagnose te stellen, omdat het gesprek moeilijker verloopt of helemaal niet kan plaatsvinden. Daarom gebruik ik ook de ervaring van de begeleiders of verwanten. Toch weet ik dan nog lang niet alles. Daarom hebben we hier ook vaker aanvullend onderzoek nodig om een diagnose te stellen. Die puzzel die we hier moeten oplossen maakt het werk als huisarts bij S&L Zorg voor mij erg interessant.”
“Echt bijzonder aan mijn werk vind ik de samenwerking. Ik werk ontzettend veel samen met andere professionals, zoals fysiotherapeuten, orthopedagogen, logopedisten en begeleiders. Dit multi-disciplinaire karakter is in de loop der jaren steeds verder toegenomen. Dat hoort natuurlijk ook wel bij de complexere behandeling die we hier zien. Zelf leer en zie ik in de loop der jaren ook steeds nieuwe dingen. Neem een bewoner met het syndroom van Down. Daar zie je vaak dementie op relatief jonge leeftijd. Omdat we hier meer bewoners hebben die dat proces doormaken heb ik gemerkt dat in dat proces een vast patroon te zien is. Daar leren we met zijn allen weer van en we gebruiken deze kennis bij nieuwe situaties.”
“Iedereen heeft recht op goede zorg, maar het is mooi om te zien dat we samen een stukje kunnen bijdragen aan de zorg voor deze mensen.”