Volg ons
Search
Close this search box.
Stichting Vrienden van S&L Zorg

Stichting Vrienden van S&L Zorg reikt cheque uit aan De Klimclub

Op woensdagavond 16 augustus mocht De Klimclub van S&L Zorg een cheque t.w.v. € 1067,55 in ontvangst nemen. Deze werd overhandigd door de Stichting Vrienden van S&L Zorg. Met het geld kan De Klimclub nieuw materiaal aanschaffen.

Inmiddels telt De Klimclub van S&L Zorg 25 vaste klimmers en nog een aantal gastklimmers. Het zijn, buiten de gastklimmers, allemaal bewoners van S&L Zorg met een verstandelijke en vaak meervoudige beperking. Sommigen zitten in een rolstoel, maar bij De Klimclub van S&L Zorg kan iedereen de boom in. “We willen iedereen het gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen geven”, zo vertelt Wendy Nederpel, mede-oprichter van De Klimclub. Wendy is flexmedewerker en vrijwilliger bij S&L Zorg. Samen met vrijwilliger Olaf Suchorski richtte ze in 2021 De Klimclub op. “Al jarenlang zijn wij ervaren klimmers. In coronatijd kwamen we op het idee om dit ook samen met een aantal bewoners te gaan doen. Dit was zo’n succes, dat we een klimclub op wilden richten voor iedereen van S&L Zorg. De Klimclub is ondertussen een echt begrip en ook mensen in een rolstoel doen mee. Heel gaaf!”, aldus Nederpel.

Een hele organisatie

Zo’n klimclub vergt nog heel wat organisatie. “Met een fijne club vrijwilligers zorgen we er iedere eerste woensdag van de maand voor dat alle bewoners die dit willen veilig kunnen klimmen. We doen dit buiten in de bomen van S&L Zorg’s zorgwijk Lambertijnenhof in Bergen op Zoom. ‘s Middags bevestigen we alles wat hiervoor nodig is in de bomen. Zo kunnen we om 19.00 uur van start!”, legt Suchorski uit.

Nieuw materiaal dankzij Stichting Vrienden van S&L Zorg

Maar, hoe meer klimmers er zijn, hoe meer materiaal er nodig is. Om dit materiaal aan te schaffen, jaarlijks officieel te laten keuren en indien nodig te vervangen is er geld nodig. Geld dat De Klimclub niet zomaar op kan hoesten. Ze werden getipt om aan te kloppen bij de Stichting Vrienden van S&L Zorg. Een onafhankelijke stichting die is opgericht om geld in te zamelen om de bewoners van S&L Zorg net dat beetje extra te kunnen geven. “Met de cheque die we nu aan De Klimclub overhandigen kunnen zij weer nieuw materiaal aanschaffen, zodat er meer bewoners tegelijkertijd kunnen klimmen. Ook worden er extra I’D’s mee aangeschaft, dat zijn apparaatjes waarmee ze een klimmer direct omlaag kunnen halen als er iets gebeurt of iemand niet meer durft. Heel belangrijk. We vinden het prachtig dat dit geld zo goed terechtkomt!”, aldus Henk Beukman, voorzitter van de Stichting Vrienden van S&L Zorg.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud