Volg ons
Search
Close this search box.

Stichting Vrienden van S&L Zorg

Stichting Vrienden van S&L Zorg

Goed nieuws! In mei 2019 is de Stichting Vrienden van S&L Zorg opgericht. Deze stichting heeft als doel om net een beetje extra te kunnen bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doet de stichting voor de bewoners en deelnemers van S&L Zorg, maar als het kan laat ze mensen van buiten S&L Zorg mee profiteren. De stichting is opgericht op initiatief van de raad van toezicht van S&L Zorg en heeft een onafhankelijk bestuur met vijf bestuursleden. Twee leden zijn benoemd uit een voordracht door de raad van toezicht en de cliëntenraad van S&L Zorg. Na een voorbereidingsperiode is in oktober en november tijdens de verwantenavonden en het symposium de stichting officieel gelanceerd. Na afloop bleek dat er veel enthousiasme is voor dit initiatief!

Samen is meer mogelijk

Veel mensen zetten zich al lang in voor mensen met een verstandelijke beperking. Omdat ze familie zijn, vrijwilligerswerk doen, gewoon rustig eens een praatje maken of iemand even helpen in de supermarkt. De Stichting Vrienden van S&L Zorg probeert bijzondere dingen mogelijk te maken, die meestal één vriend alleen niet voor elkaar kan krijgen. Om dat te doen hebben zij geld nodig. Wil je de stichting steunen, dan kan dit met een eenmalige bijdrage, met een periodiek bedrag of neem contact met op voor andere mogelijkheden van ondersteuning. Heb je een mooi project en zoek je juist een financiële bijdrage dan kun je jouw plan indienen.

Meer informatie over de stichting vind je op de website: www.slzorg.nl/vrienden

Contact

Voor vragen is de stichting telefonisch bereikbaar via het bestuurssecretariaat van S&L Zorg onder nummer: 088 7777 447. En per e-mail, via: vrienden@slzorg.nl

De stichting heeft 4 concrete subdoelen:

  1. De stichting wil de bewoners en deelnemers van S&L Zorg naast reguliere zorgproducten zoals wonen, dagbesteding, etc. extra plezier in de vrije tijd geven.
  2. Bepaalde vormen van zorg worden niet vergoed, maar kunnen het leven van de bewoners en deelnemers sterk verbeteren. De stichting wil in die vormen van zorg investeren.
  3. Bij alle projecten staat de verbinding tussen de bewoners van S&L Zorg en de maatschappij voorop. Dit betekent dat de activiteiten bij voorkeur een interactief karakter hebben.
  4. Projecten waarbij een grote groep mensen profijt heeft, hebben de voorkeur.

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

  • De heer F. Claessens, voorzitter
  • De heer A. Rommers, penningmeester
  • De heer J. Mol, secretaris
  • Mevrouw J. de Rijk, lid
  • De heer A. Dietze, lid

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud