Volg ons
Search
Close this search box.
Klimclub

De klimclub is een feit!

De klimclub was één van de eerste ideeën voor De leukste …plek. Vrijwilligers Olaf en Wendy (die tevens ook flexwerker bij S&L Zorg is) bedachten deze gave club. Vanaf 4 augustus zal de klimclub officieel van start gaan. In de zomermaanden klimt de club buiten in de bomen op Lambertijnenhof en in de winter zal de club klimmen in een klimhal in Bergen op Zoom.

Wendy aan het woord

Hoe Wendy samen met Olaf op het idee kwam, vertelt ze graag zelf: “Als out-of-the-box-denker heb ik vaak een hoofd vol creatieve ideeën. En als flexer heb ik veel tijd en ruimte om met de bewoners leuke dingen te doen. Zo kom ik op het werk vaak met ideeën aan waar bewoners van staan te kijken en blij van worden. Ook collega’s roepen dan: “Wat leuk, hoe kom je erop!?”

Maar soms loop ik ook tegen muren aan omdat mijn ideeën te raar gevonden worden of omdat er allerlei regels en grenzen zijn waar ik me aan dien te houden. Toen ik hoorde van De leukste …plek werd ik meteen enthousiast. Een ideeënbus, daar had ik nooit veel vertrouwen in. Maar zo’n platform met een stuurgroep die ideeën van werknemers en bewoners serieus overweegt en steun biedt om ze ook daadwerkelijk uit te voeren, is uniek voor een zorginstelling en biedt veel leuke mogelijkheden.

Geweldig om te zien welke geniale ideeën anderen aandragen en super om ook zelf eens hulp te kunnen krijgen om een wat groter plan uit te kunnen voeren. Met behulp van De leukste …plek kan ik nu met trots zeggen dat we binnen S&L Zorg een echte klimclub mogen oprichten, waarmee we bewoners die hun grenzen durven te verleggen de hoogte mee in gaan nemen, hoe leuk is dat!?”

Er zullen vast hele gave foto’s gaan volgen van deze klimsessies. Houd dus vooral onze nieuwspagina in de gaten en mis niets!

Wat is De leukste …plek?

Bij S&L Zorg is in januari 2020 het project De leukste …plek opgestart. Medewerkers kunnen hun leukste ideeën indienen en zelf gaan uitvoeren. De leuke ideeën kunnen gaan over hun werkplek, leerplek, woonplek, … de allerleukste plek. Het zijn ideeën, waar medewerkers normaal geen tijd voor hebben om deze op te pakken. Nu krijgen de medewerkers juist alle mogelijkheden om deze projecten uit te gaan voeren en hun plek nog leuker te kunnen maken. Lees meer over het project via: slzorg.nl/deleuksteplek.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud