Volg ons
Search
Close this search box.
Innovatieteam

Innovatieplatform

S&L Zorg is op dit moment al een organisatie waar veel innovaties gebruikt en ingevoerd worden en de ideale omvang en structuur heeft voor nog meer innovaties. Bij innovaties hebben we het over technische zaken, maar zeker ook over zaken ‘zonder een stekker’. Denk bijvoorbeeld eens aan de halve deur, die het leven van Liesbeth fijner maakt, of de waakmand (of doos), die ingezet wordt bij palliatieve zorg. We willen de levens van onze cliënten waar mogelijk nog verder verbeteren met innovaties. Daarom hebben we een innovatieplatform opgericht.

Innovatieplatform

Een platform omdat we vooral samen innovaties willen vinden en leren gebruiken om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren of verrijken. Het hele platform hebben we in één plaatje samengevat. Het platform bestaat uit een innovatieteam en een community.

Het begint bij een uitdaging van cliënten

Uitgangspunt is altijd een uitdaging van cliënten. De innovaties richten zich op het realiseren van ideeën, het oplossen van problemen en vraagstukken op een wijze waarop waarde toegevoegd wordt aan het leven van de cliënt. Uitgangspunt is dat innovatie geen doel op zich is, maar bijdraagt aan een kwalitatief betere zorg.

Innovatieteam

S&L Zorg heeft een eigen innovatieteam dat bestaat uit circa vijf medewerkers. Het innovatieteam heeft een multidisciplinaire samenstelling, met altijd minimaal drie leden die ook werkzaam zijn in het primair proces. Bij innovaties is er steeds een frisse blik nodig, je moet niet vast gaan zitten. Daarom mogen leden van het innovatieteam maximaal drie jaar zitting nemen en dient elk jaar 50% van de leden te wisselen.

Google Currents Community

Een Google Currents community (besloten) dient als middel voor communicatie, uitwisseling van ideeën, uitwerking en discussie. Leden van de community hebben daadwerkelijk een betrokkenheid bij S&L Zorg en kunnen discussiëren, onderwerpen aandragen en ervaringen delen. De community maakt het mogelijk dat ook buiten de formeel bedachte structuur initiatieven kunnen ontstaan of opgepakt kunnen worden.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud