Jubileumjaar!

Sterrebos 30 jaar & Lambertijnenhof 25 jaar

Dit jaar is een jubileum, want S&L Zorg bestaat 30 jaar. De locatie Sterrebos is 30 jaar geleden, als eerste locatie van S&L Zorg, gestart. Lambertijnenhof kwam hier vijf jaar later bij, wat maakt dat deze locatie dit jaar 25 jaar bestaat. Dubbel feest dus. Gedurende het jaar zullen verschillende activiteiten een (extra) feestelijk tintje hebben.

Programma jubileum

Gedurende het jaar is er van alles te doen. Zo is er een feestweek voor bewoners en is er een feest voor alle medewerkers en vrijwilligers. Op deze pagina vind je naast het algemene programma van het jubileum ook de programma’s voor de feestweek op Sterrebos en Lambertijnenhof. Voor sommige activiteiten dien je van te voren aan te geven of je aanwezig bent. Als dit het geval is staat er bij de activiteit vermeld hoe er opgegeven kan worden. Bij sommige activiteiten volgt nog nadere informatie over het aanmelden. Kijk daarom regelmatig eens op deze pagina.

Jubileumsymposium met o.a. Machteld Huber

Op 13 november 2019 organiseert S&L Zorg een symposium met als thema: Positieve Gezondheid. Het is een plenair programma met sprekers Machteld Huber (Institute for Positive Health), Luc Kenter (Thebe) en Marjolijne Lewis (S&L Zorg).

Het wordt een middag waarbij sprekers elkaar afwisselen en zorgen voor inspiratie met praktijkvoorbeelden over positieve gezondheid. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Lees meer en aanmelden >>

Successenmarkt positieve gezondheid

In de ochtend van 13 november, voorafgaand aan het symposium, is er een successenmarkt op locatie Sterrebos. Tijdens de successenmarkt worden interne en externe successen omtrent positieve gezondheid met elkaar gedeeld. De successenmarkt bestaat o.a. uit workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen zoals de inzet van vrijwilligers van de VPTZ in de laatste levensfase, de goed-leven-gesprekken en de nieuwe visie op sport en bewegen.

Via de pagina van het symposium is het mogelijk om je als medewerker of vrijwilliger in te schrijven voor de workshops en lezingen. Naast de workshops en lezingen kun je in de ochtend de kraampjes van de successenmarkt (in de gymzaal op Sterrebos) bezoeken. Hier staan diverse, bemande, kraampjes over verschillende onderwerpen, zoals innovatie, voeding en bewegen. Zeker een bezoekje waard!

Afbeelding tafel en stoelen kunstproject

Kunstproject jubileum

Gemeenschapskunstenaar Saskia van Haeren begeleidt ons dit jubileumjaar met een bijzonder kunstproject met als titel 30 jaar Gastvrijheid.

Gastvrijheid kenmerkt S&L Zorg als organisatie, haar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en deelnemers en is het thema van het Jubileumkunstproject dat deze week van start gaat. Het kunstproject realiseert diverse objecten samen met onze bewoners en deelnemers. Deze bijzondere reis eindigt in een prachtige expositie in Roosendaal en Bergen op Zoom en levert blijvende kunst op die ons jaren in verbinding houdt met de samenleving. In dit kunstproject gaan we VORMgeven aan gastvrijheid en de intrinsieke beleving daarvan, via verschillende disciplines van de dagbesteding: keramiek, poëzie, papier, beeldend werk en BIM-sessies.

Onderdelen van het project zijn o.a.:

Expositie

We werken toe naar een expositie in december in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Tafel en stoelen

Bovendien, als symbool van gastvrijheid gaan we uit van een tafel en stoelen waarmee we plaats geven aan elkaar, als basisvorm voor twee eenvoudige beelden uit Cortenstaal die blijvend worden geplaatst op Sterrebos en Lambertijnenhof.

Wisseltrofee

Daarnaast maken we van papier een basisidee, later wordt hiervan een schaal uit brons van gemaakt. De schaal is symbool van gastvrijheid, van geven en ontvangen. Deze bronzen schaal wordt jaarlijks al ‘wisseltrofee’ door de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom samen met S&L Zorg uitgeloofd aan de meest gastvrije burger of organisatie, of het meest gastvrije initiatief in de gemeente.

Nog meer….

Om de expositie echt compleet te krijgen, volgen er de komende weken updates over de initiatieven en de voortgang van het project.

Lees hier de originele flyer van het project.

Typ hier uw zoekopdracht

X