Bij de dagbesteding van de Senso-groepen richten we ons voornamelijk op sensopathische activiteiten. Je kunt hierbij denken aan snoezelen, muziek en belevingsactiviteiten. Het aanbod is gevarieerd en gestructureerd, omdat iedere cliënt andere mogelijkheden en vaardigheden heeft binnen zijn of haar beperking.

Stimuleren van zintuigen

We willen de cliënt met sensopathische dagbesteding een afwisselend en zinvol dagprogramma aanbieden. Dit programma is gericht op zintuigstimulatie. Dat wil zeggen dat we de zintuigen van de cliënt prikkelen met geur, smaak, tast, licht en geluid. Door alle zintuigen te stimuleren en dit terug te laten keren in het weekprogramma geven we de cliënt een volledig aanbod op gebied van sensopathische dagbesteding.

Snoezelen, snoezelruimte, glow in the dark, sensopathische activiteit
Vrijwilliger Kelly Aarts - Dagbesteding Senso Sterrebos - S&L Zorg

Belevingsgerichte activiteiten

Gedurende het dagbestedingsprogramma zijn er verschillende belevingsgerichte activiteiten. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zandspelletjes, puzzelen en knutselen. Er wordt gekeken per cliënt wat er voor hem of haar die dag wenselijk is. Heeft een cliënt behoefte aan een rustige, eigen plek om zijn knutselwerk af te maken? Is er extra behoefte aan een moment in één van onze snoezelruimtes? Op onze zorgterreinen Lambertijnenhof en Sterrebos hebben we een eigen snoezelruimte.

Zo ontstaat er een dagbestedingsgroep waarin elke cliënt naar zijn wensen en behoeften deel kan nemen aan groeps- en individuele activiteiten.

Lees ook deze verhalen over onze Senso-dagbesteding

Typ hier uw zoekopdracht

X