Op de dagbestedingsgroep Educatief worden schoolse vaardigheden aangeleerd. Cliënten zijn dagelijks aan het werk met computers, iPads en een smartboard.

Thema’s

Samen met de cliënten worden ieder jaar de thema’s gekozen die zij dat jaar willen behandelen. Wat willen ze leren? Voor een goede afwisseling worden er ook uitstapjes gemaakt. Elke cliënt heeft een eigen map waar al het eigen werk in gestopt kan worden. En deze spullen gaan aan het einde van het jaar mee naar huis. Na ieder thema maken de cliënten een multiple choice-toets. En zo’n toets belonen we altijd met een voldoende en een sticker voor een positieve benadering.

De praktijk

Er zijn rond de tien cliënten per dag, de één de hele week, de ander een paar dagen. Er wordt goed gekeken naar een goede afwisseling met de praktijk. Zo is er wel eens een film gemaakt waarbij echte cameramensen kwamen en de cliënten alles zelf bedachten. Er was zelfs een heuse première. Maar we zijn bijvoorbeeld ook wel eens langs geweest op een kraamafdeling, hebben zelf een muur gemetseld en jam gemaakt van zelf gekweekte aardbeien.

Spraakcomputer S&L Zorg - regie op eigen leven
Educatief, computerles

Typ hier uw zoekopdracht

X