Volg ons
Search
Close this search box.

Voldaan van het werk

Ken je dat gevoel, na een lange werkdag? Je bent moe, maar wat heb je mooie dingen gemaakt. Je voelt je tevreden over wat je bereikt hebt en de energie die je kreeg van de mensen waarmee je samengewerkt hebt. Je bent moe, maar voldaan. Hou dat gevoel even vast. Dat gevoel gun je toch iedereen?

Wat we overdag doen bij S&L Zorg verandert steeds een beetje. De activiteiten worden gevormd en ingericht op basis van de wensen van de deelnemers. Met het dagbestedingsspel, waarover we al vaker schreven, wordt heel goed geluisterd en meegedacht. De uitkomsten leiden soms ook tot hele nieuwe activiteiten. Zo hebben we vanaf september een echt productielokaal bij de dagactiviteiten van Lambertijnenhof. We gaan eens kijken hoe daar gewerkt wordt.

“We hebben verschillende opdrachtgevers die ons werk leveren, vaak met een pallet tegelijk”, zo begint Monique Bruijs direct enthousiast. Monique is begeleider van deze groep die ze samen met Sjoukje en Ingrid heeft opgezet. Vanwege de coronamaatregelen werken er vandaag andere mensen dan de vaste groep. “Maar dat maakt niet uit, we delen het werk gewoon uit in de andere lokalen. Zo kan iedereen gewoon aan het werk”, licht Monique toe.

Slimme hulpmiddelen

We lopen door het lokaal en bekijken al het werk, JP is zakjes met kaartjes aan het dichtnieten. “We richten het proces zo in dat het aansluit op wat iemand kan of kan leren. We kunnen het in kleine stapjes opdelen of slimme hulpmiddelen bedenken. We hebben bijvoorbeeld een kastje gemaakt samen met KUNST&ZO. Dit is superhandig als je niet zo goed kunt tellen. Als ik nu steeds vijf kaartjes in een zakje moet doen, vul ik eerst de bakjes tot groen. En dat is precies vijf”, vertelt Monique.

Cor is hard aan de slag voor de kaarsenmakerij en Leon laat zien hoe hij babyflesjes inpakt. “Dit is een opdracht van het bedrijf Looma, een verloskundigenpraktijk geeft dit cadeau aan aanstaande moeders als kennismaking”, en die stapel babykleertjes? “Die sorteren wij voor Stichting Babyspullen”. De deelnemers werken voor verschillende opdrachtgevers die de spullen brengen en het eindproduct weer ophalen. Binnenkort komt er een speciale opslagruimte, zodat er ook grotere klussen aangenomen kunnen worden.

Werk geeft voldoening, ritme en structuur

“Het werk geeft voldoening, maar biedt ook ritme en structuur. Dat kan helpen bij de ontwikkeling van de deelnemers. Je moet hier op tijd beginnen en als we aan het werk gaan moet je mobiele telefoon in je eigen lade. We hebben vaste pauzes en ja er moet gewoon gewerkt worden.” Het werk van deze groep is op veel plekken terug te zien. “Laatst kwam Lydia, die hier ook werkt, vertellen dat ze bij Berry’s (een beroemde bloemist in Bergen op Zoom, red.) de kaartjes had zien hangen die wij hier netjes verpakken. Ontzettend trots was ze!”

“Het sluit aan op wat iemand kan of kan leren.”

Soms een opstapje

Als teamleider dagbesteding is Dianne van Loenhout betrokken geweest bij de nieuwe productieactiviteiten. “Deze activiteit is echt een toevoeging. Er zijn ook bewoners/deelnemers bij S&L Zorg die bij WVS-groep werken. Ze werken dan bijvoorbeeld bij Bruynzeel in de potlodenfabriek. Heel mooi, maar niet iedereen kan dat aan. Onze dagactiviteit is niet alleen goed voor deelnemers die graag werken, maar kan voor sommigen ook een opstap zijn naar andere vormen van werk.“ En ik kan het niet laten om te vragen, maar Dianne; wat levert zo’n klusje nou op? “Opdrachtgevers krijgen gewoon een factuur die past bij het werk wat gedaan is. Maar, gezien het werktempo en alle aanpassingen zijn het bescheiden opbrengsten. We sparen het geld op om voor alle deelnemers, ook diegenen die niet in dit lokaal werken, een keer wat leuks te kunnen doen. Want of je nu hier werkt of in een ander lokaal, we leveren allemaal onze bijdrage aan een fijne omgeving en sfeer!”

GEZOCHT: MOOI PRODUCTIEWERK!

Binnen je eigen mogelijkheden hard werken en een nuttige bijdrage leveren, dat is écht van grote betekenis voor onze deelnemers. Om die reden zijn wij voortdurend op zoek naar leuke werkopdrachten die binnen onze dagactiviteiten uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij onder andere aan: in- en ompakwerkzaamheden, stickerwerk of het vouwen en insteken van mailings. Onze deelnemers worden daarin begeleid door ervaren medewerkers.

Ben je een potentiële opdrachtgever of ken je een bedrijf waarvoor wij bepaalde werkzaamheden uit handen kunnen nemen? Neem dan contact met ons op.  Wij bieden keurig werk en service met een glimlach! Contact opnemen kan met onze jobcoaches dagbesteding Janneke en Annemarie via: j.veltkamp@slzorg.nl of a.vanoverveld@slzorg.nl

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud