Volg ons
Search
Close this search box.

Veel meer dan alleen schoonmaken

Dat huishoudelijk medewerkster Conny Mertens de vrolijkheid zelve is, merken fotografe Natasja en ik meteen wanneer ze de deur van de woning opendoet. Ze begint direct volop te kletsen en vertelt met een grote lach op haar gezicht meteen wat ze zoal in de woning doet. Wat een gezellig mens!

Na haar uitleg, inclusief demonstratie, lopen we naar het Centraal Kantoor van Sterrebos voor het interview. Onderweg zwaait en roept Conny naar iedereen. Eenmaal aangekomen in het kantoor, begint ze te vertellen: “Ik werk hier inmiddels 16 jaar en in al die jaren heb ik al veel schoon mogen maken hoor! Ik begon ooit op de Triasdijk als huishoudelijk medewerkster en heb daarna nog op verschillende andere woningen gewerkt. Later ging ik van de woningen af en maakte ik een paar dagbestedingslokalen, het Centraal Kantoor en het OC van Sterrebos schoon als medewerker schoonmaak. Dit deed ik allemaal op één ochtend. Ik heb zelfs een speciale cursus gevolgd om de vloeren van deze ruimtes schoon te mogen maken.”

Liever huishoudelijk medewerkster dan schoonmaakster

Sinds zes jaar werkt Conny standaard iedere dag op woning 165 c-d. “Op een gegeven moment leek het me leuk om weer te werken in een woning. Werken als medewerker schoonmaak is namelijk anders dan werken als huishoudelijk medewerkster. Als huishoudelijk medewerkster werk je echt tussen de bewoners. Het woord zegt het eigenlijk al: je werkt in een huiselijke sfeer. Ik vind dat heel prettig en gezellig werken. Je bouwt echt een band op met de bewoners. Ik word altijd warm verwelkomd en uitgezwaaid als ik weer ga. Dat vind ik zo lief!”, glundert Conny. “Daarnaast heb ik veel vrijheid. Het schoonmaken daar is mijn ding en niemand bemoeit zich ermee. Ik kan dus zelf bepalen wat ik die dag schoon wil maken en in welke volgorde, zolang aan het einde van de week alle taken maar gedaan zijn natuurlijk”, vertelt Conny.

“Ik word altijd warm verwelkomd en uitgezwaaid als ik weer ga. Dat vind ik zo lief!”

Niet alleen maar schoonmaken

Conny volgde speciaal de scholing ‘Verslikken & Verstikken’ om de bewoners ook te mogen helpen met eten. “Deze scholing mogen alle medewerkers en vrijwilligers van S&L Zorg doen. Het leek me interessant en daarom heb ik de scholing gedaan. Nu kan ik op vrijdag, als ik om 12.00 uur klaar ben met werken, de cliëntbegeleiders helpen met hun werk om de bewoners eten te geven. Dit hoeven we eigenlijk helemaal niet te doen als huishoudelijk medewerker, maar ik vind het zo leuk”, legt de enthousiaste Conny uit.

Vrijwilligerswerk

Terwijl we in gesprek zijn komen we erachter dat Conny ook vrijwilliger is bij S&L Zorg. “Inmiddels ben ik ook ruim 12 jaar vrijwilliger bij S&L Zorg. Ze hebben me ooit ergens voor gevraagd en ik ben er eigenlijk nooit mee gestopt. Om de week op woensdagavond ga ik knutselen met de bewoners, ik wandel regelmatig met ze of ik ga een bakje koffie met ze drinken in het OC. Daarnaast ga ik ieder jaar mee op de bewonersvakantie van woning 165 c-d. Hiervoor neem ik zelfs snipperdagen op!”, lacht Conny. “Dat is het echt dubbel en dwars waard. De bewoners genieten zo erg van deze vakanties en het is zo mooi om daar ieder jaar weer onderdeel van te mogen zijn. Daar doe je het toch voor!”, sluit Conny trots af.

huishoudelijk medewerkster

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud