Volg ons
Search
Close this search box.

De Razende Reporter: blijft thuis

Normaal gaat Eva de Razende Reporter zelf de hort op binnen de organisatie. Maar dat gaat nu natuurlijk niet. Dus vonden wij dit de uitgelezen kans om de Razende Reporter zelf te interviewen. Omdat ik pas sinds januari bij S&L Zorg werk, is dit ook voor mij een mooi moment om haar wat beter te leren kennen. Ik spreek de Razende Reporter samen met haar zorgcoördinator Gerda Blom via beeldbellen.
Geschreven door onze

Razende reporter

Hoe gaat het met je Eva?

Razende Reporter: “Het gaat goed, weer druk bezig, zoals met mijn mail en met sporten. Aan de ene kant vind ik het heel leuk dat je veel thuis bent, maar aan de andere kant mis ik de tuin ook echt wel. Ik wil ook wel eens naar de kippetjes toe, dat kan helaas nu niet. Maar de kippen missen mij wel. Ik vind het ook stik leuk bij de kippen. Want dat is echt mijn thuis geworden. Ik denk dat als ik straks de kippen weer ga zien dat ze dan allemaal op mij af komen.”

Hoe is het nu met de dagbesteding nu je niet meer naar de tuin kan?

Razende Reporter: “Ik heb dagbesteding in de woning en ik maak gebruik van mijn eigen programma. Dat is een schema met een dagindeling. En alles waar een kruis bij staat, dat kan ik uiteindelijk afvinken als ik dat gedaan heb.”
Nikki: “Wat goed en fijn dat het lukt. Ik las op intranet dat je gestopt was met roken, hoe gaat het daarmee?”
Razende Reporter: ”Ik was afgelopen januari gestopt met roken. Maar dat ging toen helemaal niet, door van alles.”
Gerda: “Nu met de coronacrisis, is dat ook erg moeilijk hé?”
Razende Reporter: “En nu één per dag en als de crisis straks helemaal voorbij is, wil ik volledig stoppen in overleg met de begeleiding.”
Nikki: “Dat kan ik mij voorstellen, dan is alles weer normaler, dat lijkt mij ook wel fijner.”
Razende Reporter: “Jazeker, dat is dan voor mij fijn en voor de groep ook.”

Hoe is het nu thuis met iedereen zo bij elkaar. Gaat dat goed?

Gerda: “Gaat goed hé Eva?”
Razende Reporter: “Dat gaat goed en soms halen we ook kattenkwaad uit bij de begeleiding. Net zoals met 1 april. Toen hadden we veel grapjes uitgehaald samen met Dirk de leerlingbegeleider. Dirk is echt een grappenmaker. We proberen altijd er het beste van te maken, als het niet anders kan, dan kan het niet anders.”

Wat doe je nu als dagbesteding?

Razende Reporter: “Niet zoveel anders denk ik.”
Gerda: “Je sport op de Nintendo Wii en je beweegt meer.”
Razende Reporter: “Ja en ik ben al twee keer met Babette van de sport op de tandem weggeweest, dan hoef ik alleen maar te trappen. Ik help ook met de lunch voorbereiden, ik heb acht jaar in de horeca gewerkt, dus dat vind ik leuk.”

Je was laatst ook jarig, hoe ging dat nu?

Razende Reporter: “Dat was anders, maar ik kreeg wel super veel kaarten. Ook van Communicatie, van Gerda, het hele team en ook vanuit S&L Zorg. Gerda had ook geregeld dat Julia Schutten van The Voice of Holland kwam optreden in de tuin. Dat was echt een leuk verjaardagscadeautje. Maar soms kan ik Gerda wel achter het behang plakken, maar zij mij ook hoor, haha.”
Gerda: “Je ziet ons nu ook veel meer dan normaal hé?”
Razende Reporter:“Ja, normaal alleen in de ochtend of in de avond en nu de hele tijd.“
Nikki: “Gaat het dan ook goed met de medebewoners, want die zie je nu ook veel meer?”
Razende Reporter:“Ja, je kan op elkaar leunen en steunen. Het is nu gewoon even stom en we moeten er maar mee om zien te gaan.”
Gerda: “Dat klopt, ze doen het echt heel goed met z’n allen.”

Is er nog iets anders dat je nu heel erg mist?

Razende Reporter: “Ik mis judo, want ik kan nu niet naar de training. En ik doe al zeventien jaar aan judo. Ik kan nu wel de digilessen volgen, maar niet oefenen want ik heb geen stoeipartner.”
Nikki: “Dat is jammer zeg. En mis je je vrienden ook?”
Razende Reporter: “Ja, maar ik videobel veel met ze. Dat deed ik altijd al, alleen nu meer en ik mis het dat je niet meer naar de supermarkt kan.”

Wat doe je nog allemaal op een dag? Kijk je bijvoorbeeld ook naar het nieuws?

Razende Reporter: “Ik kijk RTL Nieuws dat vind ik leuker dan het Jeugdjournaal. En ik doe ook veel kruiswoordpuzzels en verbind de stippen, dus ik ben wel bezig. We houden het nog wel even vol en maken er het beste van.”
Nikki: ”Dat is mooi Eva. Hopelijk zien we elkaar de volgende keer weer in het echt en kun je weer de hort op!”
Razende reporter: “Ja dat hoop ik wel. Tot ziens en bedankt!”

begeleiding

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud