Volg ons
Search
Close this search box.

De dag van Doret Brandjes

Alsof het zo moest zijn. Op de dag dat Doret Brandjes exact één jaar in dienst is bij S&L Zorg spreek ik haar voor de rubriek ‘De dag van …’. Op 15 april 2019 startte ze als zorgmanager na ruim zeventien jaar als zzp’er te hebben gewerkt. Een behoorlijke stap, maar niet voor Doret. “Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze.”

Doret Brandjes

Zorgmanager

De functie

Als zorgmanager stuurt Doret, samen met collega Ton van Gils, onder andere de teamleiders aan. Doret: “De verdeling is dusdanig gemaakt dat alle zorgintensieve groepen onder mijn verantwoording vallen. Dat is ook met name wat ik leuk vind, mensen met een intensievere zorgvraag. De teamleiders zijn op zichzelf verantwoordelijk voor kwaliteit, bezetting en personeelsbeleid, maar uiteindelijk heb ik als zorgmanager de eindverantwoordelijkheid. Naast de teamleiders op de woningen stuur ik ook nog andere disciplines aan, zoals de medische dienst, logopedie, de diëtiste, muziek en geestelijke verzorging.” Sinds het coronavirus uitbrak in Nederland ziet de dag van Doret er anders uit dan anders. Doret: “Ik merk dat ik het lastig vind om met alle teams evenveel contact te houden. Normaal hoef ik daar niet op te letten, omdat ik medewerkers met enige regelmaat tegenkom in overleggen, maar dat staat nu natuurlijk even op een laag pitje.”

Steun bieden

Sinds de crisis adviseert de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken. Toch is Doret voornamelijk op kantoor te vinden. Doret: “Natuurlijk kan ik een hele hoop digitaal regelen, maar ik vind dat ik er moet zijn voor de teamleiders om steun te bieden. Ik wil ook graag de kleine dingetjes meekrijgen. Bijvoorbeeld als mensen door de gangen rennen en ik zie dat het niet goed gaat. Dat mis ik als ik een uurtje digitaal contact heb met iemand. In zo’n situatie ondersteun ik graag omdat ik vanuit mijn overkoepelende functie ook snel dwarsverbanden kan leggen en oplossingen zie.”

“Toen ik binnenstapte wist ik meteen: ‘Dit is het’.”

Zo’n oude tang nemen ze nooit aan

Voorheen was Doret zeventien jaar werkzaam als zzp’er. Doret: “Ik heb tal van verschillende klussen gedaan, waaronder klussen rondom gaming in de gezondheidszorg, maar ook omtrent innovaties. Een leuke tijd, maar toen ik 60 werd, wilde ik eigenlijk wel weer eens wat anders. Dat had ik ook wel eens laten vallen bij anderen, maar zelf was ik er niet zo actief mee bezig. Toen belde een vriendin mij op, zij werkt bij het bureau dat de werving en selectie regelde voor de vacature van zorgmanager. Ze zei: ‘Heb je het gezien?’. Alleen maar die zin, meer niet. Ik zei meteen: ‘Ik weet gelijk waar jij het over hebt: S&L Zorg’. Ik had de vacature inderdaad gezien, maar ik dacht: ‘Ik hoef niet te schrijven, want zo’n oude tang nemen ze nooit aan’. Dat dacht ik oprecht.”

Alles voelde goed

Doret zat er naast. Na een sollicitatiebrief, meerdere gesprekken en een assessment was het raak. Doret: “Toen ik binnenstapte wist ik meteen: ‘Dit is het’. Alles voelde goed. Dus uiteindelijk ben ik met 61 jaar toch nog binnengestapt, ha! Andere zzp’ers begrepen niet dat ik deze stap maakte en zeiden: ‘Ga je gewoon weer in de lijn zitten?’. En nu één jaar later spreek ik hen nog regelmatig en vragen ze: ‘En, en, en … is het nog steeds leuk?’, dan zeg ik: ‘Het is niet leuk. Het is superleuk!’. Wat mij ook zo aanspreekt is de saamhorigheid, het gevoel ergens bij te horen. Als zzp’er ben en blijf je altijd een voorbijganger.”

Saamhorigheid in crisistijd

Tijdens het interview merk ik dat Doret trots is op S&L Zorg en de medewerkers. Doret: “Zeker nu, in tijden van corona, ben ik extra trots. Er is zoveel saamhorigheid en medeleven. Bijvoorbeeld als gevraagd wordt of medewerkers willen werken in het thuisisolatiepand, dat speciaal is ingericht voor bewoners met corona, zeggen ze volmondig ja. Ik vind dat zo mooi, want je moet dat toch maar willen en aandurven. En deze medewerkers lopen hier gewoon rond. Ik neem mijn pet daarvoor af. Voor diezelfde woning zochten we ook een teamleider. De teamleider die we vroegen zei gelijk ja, vroeg niet onder welke voorwaarden of wat het oplevert, ze ging het gewoon doen. Die enorme bereidheid om dit samen op te lossen met elkaar, tja … dat is toch wel heel bijzonder. Ik hoop van harte dat we dit na de crisis met elkaar vast weten te houden!”

Ook interesse om te komen werken bij S&L Zorg?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag bij ons komen werken? Dan leren we jou graag kennen!

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud