Volg ons
Search
Close this search box.
VR

Studenten van de Hogeschool Gent bezoeken S&L Zorg voor virtual reality

Op woensdag 10 mei bezochten drie studenten van de Hogeschool Gent S&L Zorg om te kijken hoe wij virtual reality inzetten in onze dagelijkse zorg. De studenten die langs kwamen zijn momenteel bezig met hun afstudeeronderzoek dat gaat over de inzet van virtual reality (VR) bij mensen met een verstandelijke beperking die woonachtig zijn bij een zorgorganisatie.

S&L Zorg werkt veel met innovaties

De reden dat de studenten, die alle drie ergotherapie studeren, hiervoor graag bij S&L Zorg kwamen kijken is dat ze op onze website hadden gezien dat S&L Zorg veel met innovaties werkt, waaronder VR. Daarnaast vertelden ze dat wij als Nederlandse zorgorganisatie op het gebied van innovatie verder zijn dan de meeste Belgische zorgorganisaties.

De inzet van VR

Voordat gestart werd met het rondkijken op onze dagbestedingsgroepen, interviewden de studenten beleidsadviseur Madelon Derks en teamleider dagbesteding Dianne van Loenhout over hun ervaringen met VR bij S&L Zorg. Zij vertelden de studenten waarvoor S&L Zorg VR inzet, zoals bijvoorbeeld het geven van levensechte belevenissen aan onze bewoners en deelnemers, maar ook voor het verminderen van stress bij het zetten van een vaccinatie.

De studenten waren onder de indruk van onze innovatieve organisatie en gingen met voldoende input voor hun onderzoek weer naar huis.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud