Volg ons
Search
Close this search box.
live virtual reality

Maak kennis met het VRiendje

[S&L Zorg blijft graag vernieuwen en innoveren. Maar we zijn natuurlijk geen uitvinders. Waar we echt goed in zijn is het implementeren van innovaties. Om die reden zijn we in samenwerking met T-Mobile het VRiendje uit gaan testen. Op deze manier hebben we live virtual reality mogelijk gemaakt.

Het VRiendje

Het VRiendje is ontwikkeld door Horus VR en is bedoeld voor mensen in bijvoorbeeld een zorginstelling of ziekenhuis. Het is een mobiel apparaat in de vorm van een poppetje met een 360 graden camera, microfoons, speakers en een verbinding met het internet. Het VRiendje is te gebruiken in combinatie met een virtual reality-bril. Door het VRiendje te plaatsen in een omgeving, zoals bijvoorbeeld een klaslokaal, het strand, of de stad, kan iemand vanuit zijn of haar kamer met de VR-bril live meekijken in die omgeving. Maar mensen kunnen via de microfoon ook praten via VRiendje met de drager van de VR-bril. Dit wilden we bij S&L Zorg wel even testen want live virtual reality hadden we nog nooit gerealiseerd.

In de dierentuin

Een aantal bewoners van S&L Zorg kreeg een VR-bril op, terwijl het VRiendje werd geplaatst in het verblijf van de pinguïns van dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem. Een dierenverzorger voerde de pinguïns, terwijl de bewoners er in Roosendaal van mee konden genieten. Het gave filmpje hiervan zie je hieronder.

Gebruiksvriendelijk

Doordat het VRiendje zowel via de WiFi als via 4G en 5G gebruikt kan worden, kan het VRiendje overal geplaatst worden. Het is een gebruiksvriendelijk apparaatje en als je het wil gebruiken heb je geen IT-kennis nodig. Dit maakt het een fijn product om mee te werken.

Voor S&L Zorg was het nog een test, maar wie weet gaan we er in de toekomst veel meer mee doen!

Bron foto: Horus VR
Bron video: T-Mobile

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud