Volg ons
Search
Close this search box.
hartslagknuffel

Project #Innovatie Samen Onbeperkt zorgt voor goedkoper alternatief Somnox

Bij S&L Zorg werken we al enige tijd samen met collega zorgorganisaties SDW en Sovak onder de naam Samen Onbeperkt. Deze samenwerking wordt steeds intensiever en samen zijn we aan de slag gegaan om kansrijke thema’s verder uit te breiden. Door met elkaar samen te werken, delen en versterken we onze kennis op verschillende thema’s en kunnen we ons daarin verder specialiseren.

Innovatie

Eén van deze thema’s is innovatie. Het is een thema waaraan we alle drie ook afzonderlijk van elkaar al ruim aandacht besteden. Innovatie in de zorg biedt namelijk kansen voor de toekomst. De bestuurders hebben gekozen om ook samen te gaan werken op het gebied van dit thema aan de hand van één onderwerp: het verbeteren van de nachtrust van bewoners. Rondom dit thema is een gezamenlijk innovatieproject opgezet, genaamd project Nachtrust.

Hartslagknuffel

Verschillende sessies, testen en webinars volgden. Uiteindelijk werden er verschillende innovaties als pilot ingezet in de dagelijkse nachtzorg. Eén van deze innovaties was de hartslagknuffel. Binnen de drie organisaties werd al gewerkt met de Somnox slaaprobot. Dit is een gebruiksvriendelijke hartslagknuffel voor volwassenen, maar helaas zijn deze erg prijzig. Daarom werd er in een pilot gekeken naar een goedkoper alternatief. Er werd getest of de ‘Bedtijd Otter‘ hetzelfde effect kan creëren als de Somnox. Een bewoner testte beide ‘knuffels’ en merkten nauwelijks verschil. De Somnox hield wat fijner vast dan de Otter en oogt volwassener, maar het effect bleek hetzelfde. Daarnaast is de Otter ruim 10x goedkoper dan de Somnox. Een ander bijkomend voordeel is is dat de Otter wasmachine bestendig is. De Somnox is dat niet.

In de toekomst gaan we kijken of de Otter voor sommige bewoners een fijn alternatief voor de Somnox zou kunnen zijn.

– Na vijf succesvolle jaren is S&L Zorg vanaf maart 2024 geen onderdeel meer van Samen Onbeperkt. Wel werkt S&L Zorg met regelmaat op projecten samen met Samen Onbeperkt. –

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud