Volg ons
Search
Close this search box.
Overdracht klusbus tuingroep 2

Bewoners S&L Zorg krijgen klusbus

Bewoners van S&L Zorg kregen deze week wel een heel bijzonder cadeau: een prachtige bus. De bus zal vooral gebruikt worden door de Tuingroep van Sterrebos om tuinklussen uit te voeren in de wijk. De tuinders zijn ontzettend blij en mochten de bus in ontvangst nemen van de Stichting Vrienden van S&L Zorg.

Klusbus voor tuinklussen

In de tuingroep werken bewoners van S&L Zorg ze zorgen voor de eigen tuin en de dieren die daar zijn. Ook helpen ze met regelmaat al op locatie bij kleine tuinwerkzaamheden. Begeleider van de tuingroep Maike vertelt: “Als je echt de wijk in gaat, kom je onder de mensen. En met een klus help je iemand ook nog eens. Met het klussen bieden we onze bewoners een hele fijne dag”. Maike zag dat het gebrek aan vervoer het uitbreiden van het aantal klussen in de weg zat. Maar ja een eigen klusbus dat viel niet zomaar te regelen. Via een project van S&L Zorg: De Leukste Plek, waar medewerkers ideeën kunnen indienen, kwam ze in aanraking met de Stichting Vrienden van S&L Zorg. Ook daar presenteerde ze haar bijzondere plan.

Verbinding met de maatschappij

“We willen extra meerwaarde bieden aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Eén van onze speerpunten is ook het vergroten van de verbinding met de maatschappij. Het idee van de tuingroep sloot heel goed aan bij onze doelen. Maar een bus, dat was natuurlijk een enorme gift en die leek wellicht voor deze stichting onmogelijk”, vertelt Kees van den Broek voorzitter van de Stichting. Ondanks de grote uitdaging ging de stichting aan de slag en vond binnen haar netwerk een anonieme schenker die deze wens kon realiseren.

“Het werd een tweedehandse echte Mercedes bus in fantastische staat”, vertelt Kees trots. “Er kunnen 8 personen in en gereedschap. Perfect om mee op klus te gaan dus”, zegt Maike.

Tuingroep

De Tuingroep staat open voor allerlei (lichte) klussen in- en om de tuin. De groep zoekt vooral opdrachten bij mensen die een warm hart hebben voor mensen met een beperking en het fijn vinden om iemand een mooie werkdag te geven. De groep wordt begeleid vanuit S&L Zorg en voert geen professionele werkzaamheden uit.

 

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud