Volg ons
Search
Close this search box.
jubileumexpositie

Jubileumexpositie S&L Zorg feestelijk geopend in bibliotheek Bergen op Zoom

Op vrijdag 15 april is de jubileumexpositie van zorgorganisatie S&L Zorg feestelijk geopend in de bibliotheek van Bergen op Zoom. De expositie werd geopend door bestuurder Marjolijne Lewis en kunstenares Saskia van Haeren.

Aanleiding voor de expositie is het 30-jarig jubileum van S&L Zorg. In het jaar 2019 bestond de organisatie namelijk 30 jaar. Destijds organiseerde S&L Zorg al een soortgelijke expositie in de bibliotheek van Roosendaal. De zorgorganisatie wilde het in 2020 nogmaals organiseren in Bergen op Zoom, maar corona gooide roet in het eten. Nu, twee jaar later, kan de kunstexpositie alsnog plaatsvinden.

Expositie met een thema

Net als in 2019 is ook dit keer gekozen voor het thema ‘gastvrijheid’. Een thema dat S&L Zorg, haar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en deelnemers door en door kenmerkt. S&L Zorg heeft gemeenschapskunstenaar Saskia van Haeren gevraagd om daar samen met cliënten en begeleiders vorm aan te geven. Het resultaat daarvan is toegepaste kunst die deze gastvrijheid symboliseert en die S&L Zorg verbindt met de samenleving.

De Schaal van Gastvrijheid

Tijdens de opening van de expositie is ook De Schaal van Gastvrijheid uitgereikt. Deze bronzen wisseltrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een gastvrij bedrijf of organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ditmaal ging de schaal naar de Bibliotheek van Bergen op Zoom, die deze expositie mede mogelijk maakte. Jan Dua nam De Schaal van Gastvrijheid namens de bibliotheek in ontvangst.

De expositie

De expositie is nog tot 6 mei te bezoeken in de bibliotheek van Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17 in Bergen op Zoom.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud