Volg ons
Search
Close this search box.
beste leerbedrijf 2018 Noord-Brabant Zorg, Welzijn en Sport

S&L Zorg is beste leerbedrijf 2018 van Noord-Brabant

S&L Zorg is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Noord-Brabant in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Dat maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend.

S&L Zorg besteedt veel aandacht aan opleiden en leren. Naast een groot intern opleidingsaanbod voor medewerkers, leiden we juist ook toekomstige medewerkers op. Leren in de praktijk van het beroep is essentieel voor de vorming van goed gekwalificeerde medewerkers. S&L Zorg biedt BPV-plaatsen (Beroepspraktijkvorming) aan voor studenten van diverse beroepsopleidingen van Welzijn of Gezondheidszorg uit de regio, vanaf kwalificatieniveau 2 tot en met kwalificatieniveau 5 (HBO).

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overall-winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen. Ook S&L Zorg maakt, als winnaar van Noord-Brabant, kans op de landelijke titel.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud