Volg ons
Search
Close this search box.
Zwembad S&L Zorg

Grootschalige renovatie zwembad Lambertijnenhof

S&L Zorg heeft twee zwembaden. Eén in de zorgwijk Sterrebos (Roosendaal) en één in Lambertijnenhof (Bergen op Zoom). Lambertijnenhof bestaat dit jaar 25 jaar en het zwembad ook. Het zwembad in Bergen op Zoom heeft in al die jaren natuurlijk het juiste onderhoud gehad, maar was nu wel toe aan een grootschalige renovatie. Daarom zijn we in mei 2019 begonnen met afbreken en weer opbouwen van het zwembad.

Wat doen we allemaal?

We verbouwen ontzettend veel. Dit wordt allemaal aangepakt:

  • Realisatie van beter geïsoleerde muren.
  • Installatie van nieuwe luchtafzuigingsleidingen.
  • Compleet nieuwe elektrolytische installatie en pompen om het water te zuiveren.
  • Nieuwe tegels op alle vloeren.
  • Nieuwe waterafvoerkanalen.
  • Nieuw plafond.
  • Overal ledverlichting.
  • Een nieuwe geluidsinstallatie.
  • Een nieuwe liftinstallatie.

Wat zijn de voordelen voor de gebruikers van het zwembad na de verbouwing?

Het zwembad ziet er straks natuurlijk lekker nieuw uit. De kleuren, stijl en de materialen zijn volledig anders. De kleedkamers zijn ruimer en al het sanitair in de toiletten en douches is nieuw. De mooiste nieuwe toevoeging is wellicht de nieuwe liftinstallatie. Die wordt gemonteerd in beide kleedkamers, maar loopt vandaar uit naar de douches en het zwembad door. Hierdoor kunnen onze bewoners als het nodig is, heel makkelijk vanuit de kleedkamer en douches het water in geholpen worden. Nog een voordeel, na de renovatie is het gebouw ook veel energiezuiniger door de nieuwe isolatie en apparatuur. En dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Samen met de 1.500 zonnepanelen die we vorig jaar hebben geïnstalleerd maken we behoorlijke duurzaamheidsslagen.

Waar moet iedereen zwemmen tijdens de verbouwing?

Helaas kan er tijdens de renovatie niet gezwommen worden. Voor sommige mensen betekent dit ook echt een periode niet zwemmen, sommigen kunnen gebruik maken van andere zwembaden. We werken hard door om de renovatie zo snel mogelijk af te ronden!

Zwembad is opgeleverd

We dachten dat het zwembad eind 2019 klaar zou zijn. Door een paar tegenslagen werd de oplevering verschoven naar het eerste kwartaal van 2020. Inmiddels is het zwembad opgeleverd. De officiële opening zal later dit jaar nog plaatsvinden.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud