Volg ons
Search
Close this search box.
Zonnepanelen duurzaam milieuvriendelijk

1.500 Zonnepanelen

De komende weken installeert S&L Zorg 1.500 zonnepanelen op de daken van haar zorgwijken. De panelen wekken ongeveer evenveel stroom op als het verbruik van 100 tot 120 huishoudens. Circa 1.000 panelen worden geplaatst op Lambertijnenhof in Bergen op Zoom en circa 500 panelen op Sterrebos in Roosendaal.

Prioriteit is uiteraard de zorg voor een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking, maar daarnaast heeft S&L Zorg ook duurzame ambities. De investering in zonnepanelen is onderdeel van veel meer verbeteringen die al ingevoerd zijn, zoals gebruik van led verlichting, slimme sensoren en verbeterde afvalscheiding. Daarnaast lopen er nog verschillende onderzoeken om de duurzaamheid in de nabije toekomst verder te verhogen. Soms biedt het duurzame beleid ook unieke kansen. Zo verzamelen en composteren bewoners van S&L Zorg bijvoorbeeld een deel van groenafval zelf en gebruiken dit in de moestuin.

Subsidie
Om de zonnepanelen te kunnen plaatsen is gebruik gemaakt van een subsidie (SDE) vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie is verdeeld over een periode van 15 jaar.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud