Volg ons
Search
Close this search box.
Prodemos verkiezingen workshop stemmen sdw

Workshop verkiezingen

Op 21 maart vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een aantal bewoners van S&L Zorg stemt ook. Dit jaar organiseerden we samen met SDW een speciale workshop op Lambertijnenhof verzorgd door Prodemos.

Tijdens de workshop voor de verkiezingen gaven we antwoord op de volgende vragen:
• Wat doet de gemeente?
• Waarom is het belangrijk om te stemmen?
• Hoe kies ik de partij die bij mij past?
• Hoe moet ik stemmen?

Er deden bijna 20 mensen mee aan de avond. Mensen kwamen enthousiast binnen en er werd gelijk flink genetwerkt. Na de inloop startte de avond, verzorgd door ProDemos. Eerst met een presentatie, maar ook met werkkaartjes en oefeningen waarbij iedereen ook mocht stemmen. Natuurlijk nog niet echt, maar het leek er wel op! De deelnemers aan de workshop, weten nu wat verkiezingen zijn, hoe ze kunnen komen van een probleem naar een oplossing, wat stempassen zijn, waarom ze een identiteitsbewijs moeten meenemen en hoe ze het stembiljet in moeten vullen. Ook het referendum is nog even aan bod gekomen dus weet iedereen ook waarom we twee stempassen kregen.

Wat ze niet geleerd hebben is op wie je moet stemmen, dat is persoonlijk en hier mag ProDemos natuurlijk geen invloed op uitoefenen. Maar de deelnemers kregen wel de tip mee om als ze twijfelen eens naar: www.gemeentekieswijzer.nl te gaan.

Iedereen ging met stementhousiasme weer huiswaarts!

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud