Volg ons
Search
Close this search box.
vr-bril

VR-bril ter ondersteuning in het ziekenhuis

Soms is naar het ziekenhuis gaan best spannend. Zo ook voor onze bewoners. Eén van onze bewoners laat door de spanning bij medische afspraken dan ook vaak veel weerstand zien. Toch zijn afspraken in het ziekenhuis helaas niet te voorkomen.

Even in een andere wereld met de VR-bril

Laatst stond er weer zo’n afspraak voor deze bewoner gepland. Hierbij was op voorhand al bekend dat er ook bloed geprikt moest worden. Gelukkig wisten de begeleiders van deze bewoner uit eerdere ervaringen dat de bewoner rustig wordt van de VR-bril (virtual reality). Even in een andere wereld, zodat een prik een stuk minder spannend wordt. Dit hadden ze namelijk al gezien tijdens de coronavaccinaties. Toen was de bewoner in eerste instantie erg bang was voor de prik, maar met de VR-bril op bleef de bewoner rustig zitten en was het prikken geen probleem meer.

Geen kik

Terwijl de bewoner in de stoel ging zitten in het ziekenhuis, stelde de begeleider de bril in. De bewoner kon zo kijken naar dolfijnen die om hem heen zwommen. De zuster heeft meerdere keren moeten prikken om het bloed af te kunnen nemen, maar de bewoner gaf geen kik. Na een tijdje leek de bewoner zelfs weg te dommelen. Wederom een positieve ervaring met de VR-bril, wat een fijne innovatie!

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud