Volg ons
Search
Close this search box.

VG-Hackathon 2021 live blog

SDW, Sovak en S&L Zorg doen dit jaar samen mee met één team aan de VG Hackathon 2021. In een tijdsbestek van één (lange) dag gaan ze samen een slimme (technologische) oplossing bedenken om medewerkers in de zorg te ontlasten. Een grote uitdaging natuurlijk, maar het team is er klaar voor. Er doen naar verwachting meer dan 30 teams mee uit de verstandelijk gehandicaptenzorg uit heel Nederland.

Live Blog

Op deze pagina vind je een live-blog van vandaag en houden we iedereen op de hoogte van de voortgang.


Update 8 oktober 22:30 uur:

En de jury heeft gesproken. Drie mooie ideeën vielen in de prijzen. Helaas viel ons team niet in de prijzen. Toch was het een mooie leerzame dag. Het bedachte idee heeft voldoende potentie en binnen het team borrelen de ideeën om er mee aan de slag te gaan!


Update 8 oktober 21:21 uur:

Het team heeft gepitcht! Ze deden het zoals verwacht natuurlijk fantastisch. Het idee heet In-gang. Het is een app waarmee de nieuwe medewerker snel ‘in gang’ gaat en het is de ‘ingang’ voor de informatie die je nodig hebt. Wat biedt de app o.a.:

 • Nieuwe medewerkers hebben direct toegang tot relevante informatie die aangepast is aan de bewuste dienst.
 • Leuke informatie over je collega’s, namen, foto’s, hobby’s, expertise.
 • De app leest QR-codes die in je werkomgeving te vinden zijn, na het scannen heb je direct informatie op de plek waar je bent.
 • Contactgegevens van de mensen die je zou willen bereiken.
 • Een plek om je ervaringen te delen.
 • En nog veel meer….

De pitchers kregen uiteraard een daverend applaus en de jury liet zich positief uit over de oplossing.


Update 8 oktober 20:15 uur:

De pitchvolgorde is bekend. Elk team krijgt 3 minuten om te pitchen, daarna krijgt de jury 2 minuten om vragen te stellen. Het gaat dus nog wel even duren.


Update 8 oktober 19:55 uur:

Het is wachten op het pitchevent. De teams bereiden de laatste details nog voor en de zenuwen nemen toe.


Update 8 oktober 19:00 uur:

Wauw wat een lange dag en we zijn er nog niet.

Het team heeft gebrainstormd, een idee gevonden, dit getoetst en een prototype gemaakt. En dan komt dadelijk het pitchevent! Alle 12 teams moeten hun oplossing presenteren. We verwachten allemaal goede oplossingen die de werkdruk verminderen of de arbeidsmarktproblematiek verlichten. Maar, we zijn erg benieuwd of er ook briljante ideeën bij zitten. Pareltjes die echt bijdragen aan de zorg en de tijd die we nodig hebben om aandacht te geven. Als ‘ons’ team dan ook nog eens zou winnen, nou ja, dat zou deze dag natuurlijk een extra glans geven!

Het pitchevent start om 20:00 uur, de verwachting is dat we tussen 21:00 en 22:00 uur de uitslag hebben.

Blijf meelezen de ontknoping komt eraan.


Update 8 oktober 15:00 uur:

Na een pittige ochtend en deel van de middag, is er een oplossing gevonden! Nu wordt er gekeken of het aansluit op de behoefte van de doelgroep en hoe het verder gefinetuned kan worden. We houden het idee zelf nog even geheim, maar deze blogger heeft al wat vernomen en het heeft potentie!


Update 8 oktober 14:40 uur:

Rosemarie praat ons heel kort bij.

 


Update 8 oktober 12:00 uur:

Het team werkt ondertussen hard door in de volgende fase van de Hackathon. De geeltje vliegen je letterlijk om de oren. De vraag is of ze straks met een winnend idee komen….


Update 8 oktober 10:53:

De Hackathon vindt plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Lekker veel ruimte voor brainstorms en teamwork! Het team maakt er goed gebruik van!


Update 8 oktober 10:18:

Rosemarie legt het nog even uit:


 

Update 8 oktober 9:54 uur:

Tijdens een Hackathon gaat een team proberen onder tijdsdruk een probleem te hacken met een (technologische) oplossing. De start is vaak heel snel en grondig veel te weten komen over het probleem en zaken die er mee te maken hebben. En ja, dan krijg je natuurlijk post-it’s stiften en veel vellen.


Update 8 oktober 9:18 uur:

Pameijer, Zonnehuijsgroep & Sherpa zijn ook aangesloten bij ons team! We zijn begonnen.


Update 8 oktober 9:00 uur:

Er nemen in totaal 27 organisaties deel aan deze editie van de VG-Hackathon. Vorig jaar is de Hackathon door corona geannuleerd. Tijdens een eerdere editie deed SDW al met een volledig eigen team mee. Ze bedachten toen de innovatie gerichtgeluid, die nu ingezet wordt bij SDW en S&L Zorg.

Ons team is inmiddels uitgebreid met leden van Ipse de Brugge (Emmely), Gemiva (Petra) en De Twentse Zorgcentra (Marieke). Waarschijnlijk volgen er nog meer.


Update 8 oktober 8:13 uur:

We hebben een vlogger live bij de Hackathon en dat is Rosemarie van Merode:


Update 8 oktober 7:15 uur:

Voorafgaand aan de Hackathon konden er zogenaamde challenges ingestuurd worden. Uit alle inzendingen zijn er 12 gekozen. De challenge van SDW, S&L Zorg en Sovak werd gekozen en daarom kunnen we nu met een eigen team aan de slag. De challenge die gehackt gaat worden is:

Het goed inwerken van nieuwe collega’s en invalkrachten is een uitdaging. Verschillende collega’s, verschillende locaties en verschillende doelgroepen maakt dat inwerken overal anders gebeurt. Hoe kunnen we het inwerken innovatief faciliteren, zodat het beter en efficiënter gaat?


Update 8 oktober 7:00 uur:

Iedereen is onderweg. De teamleden voor deze Hackathon zijn:

 • Janneke Spijkers (SDW)
 • Sabine van der Zee
 • Priscilla Donkers (Sovak)
 • Rosemarie van Merode (S&L Zorg)
 • Elisa Swanink (S&L Zorg)

En de teamcoach is:

 • Davina Jacobs (SDW)

Aan het begin van de dag zal het team uitgebreid worden met mensen van andere zorgorganisaties.

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud