Volg ons
Search
Close this search box.
Sterrebos - S&L Zorg - Zorgwijk

Collectieve inkomensverzekering bij arbeidsongeschiktheid (WIA-hiaatverzekering)

In Nederland zijn bijna 1 miljoen mensen (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Helaas zien ook wij dat collega’s niet altijd tot de AOW-leeftijd kunnen doorwerken en arbeidsongeschikt raken. Je staat niet vaak stil bij de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Je bent actief, staat vol in het leven en denkt wellicht ‘dat overkomt mij niet’. Maar wat als het jou wel overkomt? Wat betekent dat voor je werk en je inkomen? Arbeidsongeschiktheid heeft vaak grote (financiële) consequenties. Als uitbreiding van onze arbeidsvoorwaarden hebben we, na instemming van de ondernemingsraad, een verzekering tegen inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid voor alle medewerkers afgesloten bij Nationale Nederlanden. 

Voor wie?

De verzekering is voor alle medewerkers en je neemt automatisch deel aan de verzekering. De voorwaarde is wel dat je op 1 maart 2024 niet ziek bent en ook minstens 28 dagen niet (gedeeltelijk) ziek bent geweest. Als je op of voor 1 maart 2024 nog ziek bent gemeld, doe je pas 28 dagen nadat je volledig bent hersteld, mee met deze inkomensverzekering. Hiervoor hoef je geen actie te ondernemen. Wij zorgen dat je dan alsnog wordt aangemeld bij Nationale Nederlanden. Uitgezonderd van deelname zijn degenen die binnen twee jaar de AOW-leeftijd bereiken en degenen die al een WIA- of WAO uitkering ontvangen vanwege (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid.

Alle medewerkers worden ook individueel per brief en e-mail geïnformeerd. Daarnaast kun je alle informatie over de collectieve verzekering vinden op de speciale website. Hier vind je alle achtergrondinformatie, rekenvoorbeelden en antwoorden op veelgestelde vragen. Over arbeidsongeschiktheid,de collectieve inkomensverzekering, wanneer je niet in aanmerking komt voor deelname, de kosten per periode en ook wat je moet doen als je de verzekering niet wilt. Ook kun je er vragen stellen aan de helpdesk. 

Informatiebijeenkomsten

Om alles nog eens uitgelegd te krijgen en al jouw vragen goed te beantwoorden, nodigen we je van harte uit voor een informatiebijeenkomst. Hierbij is ook je partner welkom, of iemand anders die je wilt meenemen. Er zijn twee momenten waarvoor je je kunt aanmelden:

  • Maandag 19 februari 2024 van 19.00 tot 20.00 uur, in het Centraal Kantoor Sterrebos (grote vergaderzaal) te Roosendaal
  • Donderdag 22 februari 2024 van 19.0 tot 20.00 uur in het administratiegebouw Lambertijnenhof te Bergen op Zoom.

Aanmelden doe je uiterlijk een dag van te voren via het aanmeldformulier.

Klik hier om jezelf aan te melden voor één van de informatiebijeenkomsten. 

 

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud