Volg ons
Search
Close this search box.
Kunst&Zo

Vernieuwing dagbesteding Lambertijnenhof

De dagbesteding van Lambertijnenhof wordt flink vernieuwd. Eerst hebben we Kunst&Zo gerealiseerd, daarna hebben we aanpassingen gedaan in de rest van het gebouw, zoals het verplaatsen van muren en plaatsen van keukenblokjes. Vervolgens hebben we de groepen opnieuw ingedeeld. Nu komt de laatste fase deze zomer om de klus te klaren: schilderen en het plaatsen van nieuw meubilair. Op 13 september 2019 staat de officiële opening gepland.

Van droom naar werkelijkheid

We zijn begonnen in 2017, toen werd Kunst&Zo gevestigd in de oude entree van het administratiegebouw. Een prachtig atelier voor onze kunstenaars met galerie bracht de eerste nieuwe dynamiek in het pand. Tijdens dat project ontstonden al de eerste dromen over een andere invulling van het pand. Er werd gedacht aan een indeling die van prikkelrijk naar prikkelarm zou gaan. Er werd gebrainstormd over lokalen met een duidelijke eigen identiteit en uitstraling. Een mooie omgeving waar het prettig werken en verblijven is, maar ook een praktische omgeving om de juiste zorg te kunnen bieden. De droom werd concreter gemaakt en in 2018 waren er veel bouwwerkzaamheden. Er zijn muren verplaatst, keukenblokken bij gekomen, deuren toegevoegd die groepen met elkaar verbinden etc. etc. Maar, ook veel groepen hebben een betere plek in het pand gekregen en zijn dus verhuisd. In de zomer van 2019 wordt het project dus afgerond.

Planning laatste fase:

Van 22 juli tot en met 2 augustus pakken we het grootste deel aan. In die twee weken gaan we de meeste lokalen, behalve de lokalen van de TEACCH-groepen, niet gebruiken voor dagbesteding. We hebben een alternatief programma bedacht, zodat deelnemers weinig last hebben van de werkzaamheden. Het alternatieve programma wordt vanuit de woningen en het ontmoetingscentrum aangeboden, afhankelijk van de cliëntgroep.

We hebben het voor elkaar gekregen om de werkzaamheden voor de TEACCH-groepen in twee weekenden plaats te laten vinden. Daarom kunnen de deelnemers aan deze dagbesteding doordeweeks gewoon naar hun eigen lokaal. We starten daar in het weekend van 31 augustus en ronden het af op zaterdag 7 september.

Omdat de Leerklas en Kunst&Zo al gereed zijn zullen deze dagbestedingsruimten gewoon de hele periode in gebruik blijven.

Oh ja, het zwembad wordt ook volledig gerenoveerd. Meer hierover en over de planning van dit project leest u hier.

Vernieuwing dagbesteding het eindresultaat

Het te verwachten eindresultaat is een enorme vernieuwing van een bestaand pand met o.a.:

  • Een eigen galerie en atelier
  • Meer dan 20 volledig vernieuwde lokalen
  • Eén nieuw lokaal (Leerklas)
  • Een volwaardig gezondheidsplein (met nieuwe ruimtes voor o.a. medische dienst, tandarts, fysiotherapie en logopedie)
  • O.a. nieuwe verlichting en luchtbehandeling
  • Verbeterde verbinding en routing voor deelnemers tussen de verschillende groepen

Na de vernieuwing is de dagbesteding op Lambertijnenhof weer klaar voor de toekomst!

Officiële opening

Na de laatste werkzaamheden, kijken we met zijn allen uit naar 13 september, dan zal de officiële opening zijn. Vanaf dat moment kunnen we echt genieten van onze nieuwe dagbesteding!

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud