Volg ons
Search
Close this search box.
verkiezingen

Verkiezingen spelen grote rol bij S&L Zorg

Verkiezingen: het is een thema waar we bij S&L Zorg graag aandacht aan besteden. Sinds een aantal jaar is er zelfs een stembureau te vinden middenin één van onze zorgwijken. Een mooie stap om het stemmen voor onze bewoners nog toegankelijker te maken. En uiteraard maken we onze bewoners graag attent op het feit dat ze mogen stemmen. Dit doen we door het verspreiden van een verkiezingskrant of bijvoorbeeld door het delen van fijne uitlegvideo’s over hoe en waarom je stemt. Maar bij de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen woensdag gingen we nog net iets verder: een aantal bewoners was zelfs te vinden als extra kracht bij verschillende stembureaus!

Prokkelduo’s op pad om te helpen

Een aantal bewoners van S&L Zorg ging dit jaar, samen met een begeleider, meehelpen bij de kiesbureaus in Roosendaal. Zij deden dit naar aanleiding van het initiatief van stichting Prokkel. Deze stichting is al jarenlang bezig met het inclusiever maken van stembureaus, door mensen met een licht verstandelijke beperking te betrekken bij dit democratische proces. S&L Zorg ondersteunt dit natuurlijk van harte en deed daarom graag mee met eigen prokkelduo’s. Een toffe ervaring om niet snel te vergeten en voor herhaling vatbaar is!

Meewerken bij een kiesbureau

Er werd niet alleen in prokkelduo’s op pad gegaan om een handje te helpen bij de stembureaus. Bewoonster Ilonka ging namelijk zelfstandig aan de slag als medewerker van een kiesbureau. Dit deed zij bij stemlokaal Huis van de Westrand in Roosendaal, een stemlokaal in haar eigen buurt. Ze was hier van ’s ochtends 9.00 tot ’s avonds 0.45 uur aanwezig om het stemmen te begeleiden en de stemmen later op de avond te tellen. Een lange dag, maar wel een dag vol voldoening en erkenning. “Het voelde alsof ik hier in een warm bad terechtkwam. Heel fijn! Ze vroegen me meteen of ik bij de volgende verkiezingen weer zou willen komen helpen. En dat ga ik doen, want het was een hele leuke dag! Ik heb zelfs een officiële cursus mogen volgen hiervoor”, aldus een enthousiaste Ilonka.

“Het voelde alsof ik hier in een warm bad terechtkwam.”

Het laatste nieuws

Ga naar de inhoud