Volg ons
Search
Close this search box.

Werken in de nieuwe zorgintensieve flexpool

Sinds kort is S&L Zorg een nieuwe flexpool rijker. De flexpool richt zich op de zorgintensieve en ouder wordende cliëntgroepen binnen S&L Zorg. Maar wat maakt werken in deze flexpool interessant en voor wie het is geschikt? We spreken erover met Babet Jaspers, teamleider flexpool zorgintensief, en Rosemarie van Merode, adviseur arbeidsmarkt.

Eén team

Babet: “We hebben deze flexpool opgestart vanuit de gedachte dat het aantrekkelijk is om te flexen binnen meerdere, vergelijkbare cliëntgroepen, maar wel met één vast team. Door te werken binnen teamverband creëer je een wij-gevoel en dat is vaak wat gemist wordt door flexmedewerkers. Het flexpool team volgt bijvoorbeeld samen scholingen, maar er zullen ook teamuitjes georganiseerd worden.” Rosemarie: “We brengen zo het teamgevoel en de vrijheid van flexen samen.”

Het zijn de kleine dingen

Binnen de flexpool zorgintensief werk je met cliënten met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Deze cliënten hebben naast een verstandelijke beperking vaak ook problemen in hun motoriek, zintuigen of op medisch, verzorgend gebied. Babet: “Het werken met deze doelgroep is erg mooi. Je kunt als medewerker echt iets betekenen voor de cliënt. Vaak zijn het juist de kleine dingen die heel belangrijk zijn voor deze cliënten. Niet voor niets passen we bij alle cliënten dan ook de LACCS methode toe.”

Veel vrijheid

Rosemarie: “Het werken in de nieuwe flexpool is erg afwisselend. Zo zie je regelmatig andere cliënten en sta je op verschillende groepen.” Babet: “Sommige mensen zullen dit als nadeel ervaren, maar naar deze mensen zijn we in de flexpool ook niet op zoek. We zoeken echt kandidaten die deze afwisseling ervaren als pré en het zien als uitdaging.” Rosemarie: “Het brengt ook veel voordelen met zich mee, waaronder vrijheid. Je zit niet vast aan een rooster, maar bent zelf verantwoordelijk om jouw uren te maken en in te plannen.” Babet: “Natuurlijk heb je een vast aantal uren dat je moet werken, maar dat biedt ook juist vastigheid. Naast deze vaste uren ben je vrij om jezelf in te plannen wanneer je wilt, tot zelfs een week van te voren.” Rosemarie: “In een ‘normaal’ team weet je soms tot een jaar van te voren je diensten. Er zijn medewerkers die dit niet prettig vinden en zich niet willen vastleggen. Voor die medewerkers is deze flexpool zeer geschikt.”

Interessant voor zzp’ers

Babet: “Maar ook voor zzp’ers kan onze flexpool erg interessant zijn. Zij kunnen hun ondernemerswerk bijvoorbeeld combineren met vaste contracturen in onze flexpool. Zeker in deze tijd is het prettig om een stukje zekerheid te hebben.” Rosemarie: “Absoluut, daarnaast bouw je pensioen op, krijg je trainingen, een werkkostenregeling, noem maar op. Het valt erg goed te combineren met het werk als zzp’er, zo is een 0-uren contract bijvoorbeeld ook mogelijk.”

“We brengen zo het teamgevoel en de vrijheid van flexen samen.”

Medewerkers afkomstig uit ouderenzorg zijn ideaal

Ook medewerkers afkomstig uit de ouderenzorg zien Babet en Rosemarie als geschikte kandidaten voor de flexpool. Rosemarie: “In de ouderenzorg begeleid je bij de laatste fase van het leven, maar hier sta je nog midden in het leven van de cliënten. Je kunt als begeleider invulling geven aan dit leven en zodoende meer betekenen.” Babet: “Daarnaast lever je bij ons echt 24-uurs zorg, zo help je de ene keer de cliënten uit bed en sta je de andere keer met ze te koken. Zelf kook ik ook één keer per maand met de groep, dan maken we altijd samen pizza, dat vinden ze geweldig. De één snijdt de champignons, de ander de paprika. Dat soort momenten zijn de kers op de taart.” Babet: “Rosemarie en ik zijn in ieder geval heel enthousiast en staan te popelen om nieuwe medewerkers te ontvangen.”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud