Volg ons
Search
Close this search box.

Ik vind alles leuk!

“Ik was al langer fietsvrijwilliger voor Lilian. Tijdens een zwemactiviteit op Sterrebos sprak haar moeder met Sabine (red. coördinator Vrijwilligerswerk) over mij. En toen is het snel gegaan. Inmiddels doe ik alweer vier jaar vrijwilligerswerk bij S&L Zorg”, begint Carin Timmermans haar verhaal. We hebben afgesproken op het kantoor van S&L Zorg.

“Ik werk iedere week 32 uur in de schoonmaak, vroege diensten. En ik neem wel eens een snipperdag op voor leuke vrijwilligersklussen. Ik neem er geen op om thuis te gaan zitten. In principe kunnen ze me altijd vragen, maar niet op het laatste moment. Ik moet ook rekening houden met de weekplanning op mijn werk. Gelukkig heb ik een makkelijke baas, die flexibel is in de planning en meedenkt. Soms moet ik wel opletten dat ik de juiste route rij. Laatst reed ik in plaats van naar mijn werk per abuis zo naar Sterrebos”, lacht Carin.

Feestje!

Zowel op Sterrebos als op Lambertijnenhof organiseert een groep vrijwilligers (de Partyteams) grote activiteiten als Halloween, koningsnacht en carnaval. “Bij het Partyteam ben ik eigenlijk per ongeluk terechtgekomen. Tijdens het jubileumfeest voor het 25-jarig bestaan van S&L Zorg raakte ik toevallig in gesprek met een andere vrijwilliger over dit team. Toen heb ik bij Sabine doorgevraagd en een paar weken later deed ik al mee.”

Vrijwilligerswerk Roosendaal Sterrebos S&L Zorg Activiteiten

“Zelf heb ik twee linkerhanden, maar natuurlijk kan ik wel wat mee knutselen. Verder vind ik het leuk om gebruik te maken van mijn connecties, dingen te regelen op die manier. Daar ben ik goed in; het regelen van stoffen, vervoer, karren, noem maar op. Zeker voor carnaval hebben we veel stoffen nodig. Het leuke aan deze activiteit is dat cliënten heel erg betrokken zijn in de voorbereidingen. We doen samen met hen mee aan de optocht. Ze komen dan om de beurt hun pakken passen. Sommige komen zelfs in pyjama langs ‘s avonds. We hebben altijd een rooster wie wanneer komt, omdat we met zoveel zijn. Er is zoveel animo dat we vaak met net zoveel cliënten als begeleiding lopen.”

Van alles wat

“Vrijwilligerswerk doe ik al wel 27 jaar denk ik. Ik heb eerst 22 jaar tussen de paarden gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Eerst liep ik als vrijwilliger naast de ruiter en het paard, de laatste acht jaar mocht ik zelf lesgeven. Het ging zo kriebelen dat ik een eigen paard heb genomen, en later nog eentje. Ik vind het heerlijk daar naartoe te gaan. Het maakt mij eigenlijk niet uit wat ik voor vrijwilligerswerk doe. Ik vind alles leuk om te doen. Zo vind ik de grote activiteiten heel leuk, dat is gewoon heel gezellig. Aan de andere kant ga ik ook vaak op pad met een cliënt alleen; naar de Intratuin, wandelen, iets leuks doen. Eén keer in de maand ga ik vast naar de Triasdijk, naar Tilly. Ik was al vrijwilliger van haar bij SDW, maar ben toen ze verhuisde met haar meegegaan. We wandelen vaak, drinken een kopje koffie. Gewoon gezellig. En iedere twee weken ga ik mee naar de soos met Frank, een avondje uit.”

“Laatst reed ik in plaats van naar mijn werk per abuis zo naar Sterrebos.”

“Ik ben er gewoon voor iedereen. Als ze me ergens nodig hebben, kunnen ze me vragen. Ik zou niet weten wat ik anders moet doen met mijn tijd op vrije dagen. En op mijn werk mag ik dan veel poetsen, thuis ben ik zo klaar, ik heb een klein appartement. Ik vind het fijn iets voor de maatschappij te kunnen doen.”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud