Volg ons
Search
Close this search box.

Altijd verzekerd van een warm welkom

Bij S&L Zorg hebben we veel jonge vrijwilligers, zo ook Nicky. Hij is 24 jaar oud en alweer vijf jaar de vrijwilliger van Mark. We zoeken beide mannen op in de woning van Mark op Sterrebos. Als we aankomen zit Mark, samen met de andere bewoners, lekker in de tuin. Even later komt ook Nicky aanlopen en dan zijn we compleet. Aangezien het best een warme dag is, zoeken we een koel plekje in de schaduw en dan beginnen we het gesprek.

Nicky begint gelijk te vertellen: “Dit is alweer het vijfde jaar dat ik vrijwilligerswerk doe. Ik ben in deze woning begonnen als stagiair op niveau 3. Op dat moment wist ik al dat ik ook vrijwilligerswerk wilde doen. Ik wilde namelijk graag iets terugdoen voor de maatschappij. Destijds vernam ik dat Mark nog op zoek was naar een vrijwilliger. Dat sprak me erg aan, want Mark en ik hadden toen al een klik. Sindsdien ben ik zijn vrijwilliger.”

Zwaaien naar de taxibusjes

Nicky zoekt Mark om de week op dinsdag op en dan ondernemen ze allerlei leuke dingen. Nicky: “Als ik ‘s middags aankom, zit Mark al op mij te wachten. Zodra hij me ziet, klopt hij enthousiast op het raam. Van een warm welkom ben ik altijd verzekerd. Op zo’n dinsdagmiddag doen we van alles, maar fietsen doet Mark het liefst, toch Mark?” Mark knikt instemmend. Nicky: “De duofiets hebben we anderhalf jaar geleden ontdekt en dat is echt fantastisch. Mark vindt het heerlijk op de fiets. Vaak fietsen we richting de kinderboerderij en een stuk door Tolberg en dan via de Kroeven weer terug. Mark maakt er altijd een sport van om zoveel mogelijk taxibusjes te zien en te zwaaien naar alle chauffeurs. En ze zwaaien allemaal terug! Je ziet hem dan ook helemaal glunderen wanneer de chauffeur terugzwaait of toetert. En ik geniet met hem mee. De meeste taxichauffeurs in de regio kennen Mark zodoende wel hoor!”

Te slim af

Naast het fietsen ondernemen Mark en Nicky ook nog andere dingen. Nicky: “Soms gaan we een stuk wandelen. En als het slecht weer is spelen we spelletjes. Mark speelt het liefst Memory of Yahtzee. En je wint altijd, hé Mark?” Mark’s ogen lichten op en hij roept enthousiast ja. “Op de één of andere manier is hij me altijd te slim af”, zegt Nicky lachend.

Tijdens het interview kom ik erachter dat Nicky niet alleen vrijwilliger is, maar ook medewerker van S&L Zorg. Nicky: “Na mijn stage op deze woning heb ik verder geleerd voor niveau 4 en ben ik stage gaan lopen bij woning 234 op Lambertijnenhof. Ook daar ben ik blijven plakken, want daar werk ik inmiddels nog steeds met veel plezier!”

“Het doet me altijd goed om Mark zo te zien genieten.”

Extraatje

Nicky plant zijn diensten op dinsdag zo in dat hij aan het einde van de middag naar Mark toe kan. “Om de week op dinsdag draai ik daarom altijd een vroege dienst. Om een uur of half vier ben ik dan bij Mark en dan gaan we op pad. Dat voelt voor mij absoluut niet als werken. Het vrijwilligerswerk is voor mij echt een extraatje. Je kan de extra dingen doen waar je in je normale werk lastig tijd voor vrij kunt maken. Daar geniet ik heel erg van en het is altijd een feestje met Mark. Hij is zo spontaan en blij om mij en iedereen te zien. Het doet me altijd goed om Mark zo te zien genieten. Voorlopig ben ik dan ook écht nog niet van plan om te stoppen als vrijwilliger!”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud