Volg ons
Search
Close this search box.

Van zelfstandig naar begeleid wonen

Als je bij S&L Zorg werkt of woont dan ken je ‘m wel! We hebben het natuurlijk over Simon. Simon werkt namelijk bij de keukenbus en dan kom je op alle locaties binnen S&L Zorg. Tijd om eens kennis te maken met Simon. Dat doen we samen met cliëntbegeleider Angelique de Rooij, zij begeleidt Simon in zijn werk bij dagbestedingsgroep Werken 2.

Begeleid wonen

Alweer drie jaar woont Simon bij S&L Zorg op de locatie Theresiastraat. Simon: “Ik woonde eerst aan de Opaaldijk, hier vlakbij Sterrebos. Daar woonde ik met mijn vrouw en zoon. Vijf jaar geleden is mijn vrouw overleden. Dat was heel verdrietig en lastig. Ik heb toen uiteindelijk zelf de keuze gemaakt om begeleid te gaan wonen. Binnen drie weken kon ik terecht op de Theresiastraat. Mijn zoon heeft uiteindelijk ons huis gekocht en woont daar nu.”

Af en toe een dutje

Sinds Simon aan de Theresiastraat woont is hij ook gaan werken binnen S&L Zorg. In eerste instantie bij de keukenbus en de technische dienst. Daarvoor heeft hij 37 jaar als heftruckchauffeur gewerkt bij Penske Logistics. “Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar dat mis ik niet meer.” Angelique: “Het is fijn voor Simon dat het er nu geen druk meer achter zit.” “En tussen de middag kan ik nu af en toe een lekker dutje doen”, lacht Simon. Met de keukenbus brengt hij op dinsdag en vrijdag, samen met een collega, de maaltijden rond. Simon: “Ik kom op elke locatie. Van hier naar de Theresiastraat, naar Wouw, dan naar Bergen op Zoom, Potgieterlaan, noem het maar op. Met het rondbrengen zijn we ongeveer een halve dag bezig. We rijden in de ochtend rond 9.00 uur weg. Af en toe een koffietje in het OC in Bergen op Zoom. Gezellig hoor.”

Een aanwinst in de groep

Eerst werkte Simon ook bij de technische dienst. Simon: “Dat was veel lopen en sjouwen. Ik kreeg daardoor snel last van mijn knie door artrose. Op het laatst ging dat echt niet meer. Daarom ben ik toen naar Werken 2, bij Angelique, gegaan. Eerst alleen op donderdag en laatst ook maandag erbij.” Angelique: “Wij zijn echt super blij met Simon als aanwinst in de groep. Hij werkt heel snel. Je geeft ‘m een opdracht en hij doet het. Keurig netjes adressen plakken, brieven vouwen, hij kan alles. Vooral in het precisiewerk is Simon goed. En ook de andere deelnemers zijn dol op Simon. Simon zorgt ook goed voor ze en biedt altijd een luisterend oor. Laatst had hij een weekje vakantie en dan missen we ‘m allemaal.”

“Ik ben ook al 66 hoor. Volgend jaar ga ik met pensioen!”

Al 66 jaar

En wat doe je dan op woensdag? Vraag ik aan Simon. “Dan ben ik lekker vrij! Ik ben ook al 66 hoor. Volgend jaar ga ik met pensioen!”, grapt Simon. “Op woensdag doe ik de boodschappen en heb ik tijd voor mijn hobby, namelijk technisch Lego. En sinds een jaar zit ik ook in de bewonersraad. Meer vrije dagen hoeft van mij niet hoor, dan komen de muren op me af.”

Angelique: “Vanaf het moment dat Simon hier is gekomen is hij ontzettend gegroeid. Het is heel knap dat hij deze stap heeft genomen en dat hij hier zo’n fijn leven kan hebben.” Simon: “S&L Zorg heeft mij ontzettend geholpen de afgelopen jaren, daar ben ik heel erg dankbaar voor.”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud