Volg ons
Search
Close this search box.

Van 28 naar 36 uur: Daniek nam de stap en verhoogde haar contracturen

Ooit weleens gedacht om wat meer uren te werken per week? Maar heb je de stap niet durven nemen omdat je vreest er onderaan de streep niets van te merken? Dan is het nu tijd om te stoppen met twijfelen, want zelfs twee of vier uur extra per week kan al een groot verschil maken! Zowel voor jou als voor S&L Zorg. Daniek Slokkers, werkzaam in woning 234 a-b, verhoogde afgelopen jaar zelfs twee keer haar contract.

Eerst eens even kennismaken. Daniek is 24 jaar oud en werkt al vijf jaar bij S&L Zorg. “Ik ben begonnen als stagiaire op de Potgieterlaan en op woning 167 b-c, daar ben ik toen uiteindelijk ook officieel in dienst gekomen als cliëntbegeleider. Op den duur zocht ik wat meer uitdaging en ben ik geswitcht naar woning 234 a-b, dat bevalt me ontzettend goed.”

Veel plusuren

Daniek is met een 28-uurs contract begonnen op woning 234 a-b. “De afgelopen periode bouwde ik heel veel plusuren op doordat ik vaak gemiddeld 32 uur per week werkte. In overleg met mijn teamleider Anita heb ik besloten om mijn contract op te hogen naar 32 uur. Toen dat eenmaal in was gegaan, bouwde ik nog steeds plusuren op, want ik maakte alsnog te veel uren. Ik heb toen wel een aantal keer getwijfeld om mijn contract nog eens op te hogen, maar ik was toch te bang om dan niet aan mijn uren te komen en zodoende in de min te komen.”

Van 32 naar 36 uur

Tot in mei de vragenlijst van het project  ‘Jouw uren, jouw wens’ voorbij kwam. “Ik heb de vragenlijst meteen ingevuld en op basis daarvan ben ik in gesprek gegaan met mijn teamleider Anita. Al snel bleek dat ik toch wel graag 36 uur wilde werken en dat dit ook mogelijk was. Ook werd ik gerustgesteld dat ik prima aan mijn uren zou komen en niet bang hoefde te zijn voor minuren.” Zo gezegd, zo gedaan. Samen met haar teamleider diende ze een verzoek in tot contractverhoging. “Een week later was het al geregeld en kon ik mijn akkoord geven in Visma. Tot nu toe bevalt 36 uur werken me erg goed. Ik heb dan ook zeker geen spijt van mijn keuze.”

Een week later was het al geregeld!

Tegen collega’s die nog twijfelen wil Daniek zeggen: “Doe het gewoon! Probeer het een tijdje en als het echt niet bevalt dan kun je altijd nog terug.” Ook interesse in het verhogen van je contract? Ga eens in gesprek met je teamleider en bespreek je wensen en voorwaarden. 

Benieuwd wat meer werken jou oplevert? Bekijk dan eens de WerkUrenBerekenaar. Via deze tool kun je op een eenvoudige manier berekenen wat het voor jou betekent als je meer of minder uren gaat werken. Daarbij zie je niet alleen de gevolgen voor je salaris, maar ook voor je toeslagen, pensioenopbouw en andere aftrekposten. 

Let op: Wanneer je meer uren gaat werken is het belangrijk dat je tijdig je nieuwe inkomen doorgeeft bij de belastingdienst (Mijn toeslagen). Anders krijg je misschien een verkeerd bedrag aan toeslag, en moet je dit op een later moment terugbetalen.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud