Volg ons
Search
Close this search box.

Twee generaties, één passie

Wist je dat er bij S&L Zorg stiekem best wat medewerkers familie van elkaar zijn? Hoog tijd om daar eens over te schrijven in de Echt. We spreken af met moeder Jozien Helmink en dochter Simone Mallee - Helmink. We treffen elkaar in de huiskamer van de woning waar Simone werkzaam is.

Alweer 15 jaar werkt Jozien bij S&L Zorg. “Een vriendin van me, Wilma van As, werkt al sinds het begin bij S&L Zorg. Altijd als ik haar sprak, zei ze dat werken bij S&L Zorg ook echt iets voor mij zou zijn. Ik heb dat altijd weggewuifd, ik had ook helemaal geen ervaring in de zorg. Tot ze er op een dag weer over begon en mijn man zei: ‘Waarom probeer je het niet gewoon?’. Zo geschiedde. Ik solliciteerde op de vacature cliëntbegeleider niveau 2. Je had destijds geen diploma of ervaring in de zorg nodig. Ik weet nog dat er stond: ‘Als je een gezin kunt managen, dan ben je aangenomen’. Nou dat gezin managen had ik inmiddels wel onder de knie, dus ik wilde het een kans geven. Het beviel me gelijk zo goed. Ik vind het achteraf jammer dat ik het niet eerder heb ontdekt.”

Stage

Dochter Simone wist al vroeg dat ze in de gehandicaptenzorg wilde werken. Simone: “Niet zozeer door het werk dat mijn moeder deed hoor, het heeft me gewoon altijd al getrokken.” Tijdens haar stage kwam Simone voor het eerst in aanraking met S&L Zorg. “Ik wist al vrij snel dat ik op Sterrebos stage wilde lopen. In eerste instantie zou ik op dezelfde woning als mijn moeder terechtkomen, maar dat was niet toegestaan. Toen heb ik geruild met iemand en kon mijn stage gelukkig toch doorgaan. Zoals verwacht had ik het erg naar mijn zin. De bewoners zijn zo puur en zichzelf. Ze mogen hier echt zijn wie ze zijn.”

Van SOVAK naar S&L Zorg

Na haar opleiding wilde Simone doorgaan voor niveau 4, maar dat kon destijds niet bij S&L Zorg. Simone: “Toen ben ik naar SOVAK gegaan. Daar heb ik uiteindelijk negen jaar gewerkt. Drie jaar geleden kwam er een hele leuke vacature voorbij bij S&L Zorg. Mijn moeder wees me erop. Ze zei: ‘Die vacature is echt iets voor jou!’ En inderdaad, de vacature was op mijn lijf geschreven én het was dichterbij huis. Toen ik wilde solliciteren bleek de vacature helaas al verlopen te zijn. Gelukkig had ik nog wat contacten binnen S&L Zorg. Ik heb meteen Rosemarie van Merode (adviseur arbeidsmarkt, red.) gebeld en gelukkig kon ze nog een gesprek met me inplannen. Niet veel later werd ik aangenomen. Nog steeds werk ik met veel plezier bij S&L Zorg.” 

“Thuis mopperen ze altijd dat we zoveel over het werk praten.”

Heerlijk kletsen

Hoewel Jozien en Simone beide binnen andere cliëntgroepen werken, kunnen ze thuis heerlijk kletsen over het werk. Jozien: “Thuis mopperen ze altijd dat we zoveel over het werk praten, maar daar trekken we ons niks van aan. Het is leuk om samen over je werk en passie te kunnen praten.” Simone: “Sinds een tijdje werk ik nu ook in het ambulant verpleegkundig team en daardoor kom ik ook steeds vaker in de woning waar mijn moeder werkt. Zodoende ken ik daar de bewoners ook best goed.”

Jozien en Simone denken dat maar weinig mensen weten dat ze moeder en dochter zijn. Jozien: “Qua uiterlijk lijken we ook niet echt op elkaar, dus ik denk dat alleen onze directe collega’s en de bewoners van onze woningen het weten. “Dat zullen we na het uitkomen van de Echt nog veel gaan horen vermoed ik”, zegt Simone lachend. 

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud