Volg ons
Search
Close this search box.

Snuffelen bij De Kringloper

Vandaag gaan we een kijkje nemen op de werkplek van Chris. Chris is 22 jaar oud en woont sinds vorig jaar op de Potgieterlaan. Twee dagen in de week werkt hij bij De Kringloper in Roosendaal. Als fotografe Natasja en ik aankomen bij De Kringloper kijken we onze ogen uit. Wat een groot gebouw en zo veel mooie en nette spullen. Al snel komt Chris samen met Taco, collega en begeleider bij Amarant, de trap af. “Kom verder!” zegt Chris vrolijk.

We nemen plaats in het kantoor boven de winkel en kunnen van start. Allereerst ben ik wel benieuwd hoe lang Chris hier al werkt en dat blijkt al best een poosje te zijn, want Chris is even de tel kwijt. Taco helpt hem een handje: “Volgens mij werkte jij al op de Koopjeshal, dus dan werk je hier zo’n vijf jaar.” Chris lachend: “Vijf jaar alweer … tijd voor een feestje!”

Uitladen, sorteren en recyclen

“Hartstikke leuk”, zegt Chris enthousiast als ik vraag hoe hij zijn werk vindt bij De Kringloper. Hij legt meteen uit wat hij allemaal mag doen. Zo helpt hij met het uitladen van auto’s en sorteert hij de binnengekomen spullen. Chris: “En soms mag ik wel eens mee om spullen op te halen.” Maar, Chris vertelt dat er soms ook wel eens spullen worden weggegooid. Taco vult aan: “Er komt hier natuurlijk van alles binnen, van papier tot porselein, metaal en plastic. Niet alles gaat de winkel in. Sommige spullen zijn kapot of niet volledig en dan gooien we het weg. Maar dan proberen we de spullen ook nog te sorteren om te recyclen. Dat doet Chris dan.”

“De sfeer onderling is hier heel goed. Iedereen komt ook voor elkaar op en heeft respect voor elkaar.”

Helpende krachten

Na even gekletst te hebben, besluiten we dat het tijd is voor een rondleiding. In de winkel is het gezellig druk en veel mensen zijn op zoek naar leuke koopjes. Chris vertelt: “Het is nu vakantie, dus extra druk.” Terwijl we door de winkel lopen en Chris van alles laat zien, vertelt Taco dat er in de winkel veel is veranderd ten opzichte van drie jaar terug. “Toen hielpen cliënten voornamelijk ‘achter de schermen’ en was het nog niet zo vanzelfsprekend dat ze ook in de winkel hielpen. Er kwam toen zelfs een keer een medewerker in paniek naar boven gerend die riep: ‘Er loopt een cliënt in de winkel!’. Dat bleek Chris te zijn achteraf, die was gezellig in de winkel gaan buurten.” Op de achtergrond hoor ik Chris meelachen om het verhaal. Taco vervolgt: “Destijds was vanuit de medewerkers de angst dat het meehelpen van cliënten in de winkel meer tijd zou kosten dan opleveren. Totdat we het gewoon zijn gaan proberen. Toen bleek al vrij snel dat het juist heel veel tijd oplevert. Ze helpen allemaal zo goed mee. Het zijn gewoon hele goede helpende krachten.”

de kringloper

Trots

We lopen door naar het magazijn en ontmoeten Chris zijn collega Jaimy. Met hem sorteert hij vaak de spullen. Chris en Jaimy laten ons zien hoe ze dat doen. Ondertussen vertelt Taco verder: “De sfeer onderling is hier heel goed. Iedereen komt ook voor elkaar op en heeft respect voor elkaar. Dat is zo belangrijk en dat is echt onze kracht. Ik ben ontzettend trots op dit bedrijf!”

Wielrenbroek

Als extraatje sparen alle medewerkers punten die in zijn te ruilen voor spullen uit de winkel. Elke werkdag krijgt Chris acht punten. Aangezien Chris hier al heel wat jaartjes werkt ben ik dus wel benieuwd wat hij allemaal al gekocht heeft. Chris: “Heel veel! Zoals CD’s, boeken en DVD’s. Ohja, en een wielrenbroek”. Taco lachend: “Maar je wielrent niet eens! Die wilde je volgens mij gewoon graag hebben omdat het er zo flitsend uitzag.”

Na krap een uur zit het interview er helaas alweer op. We hebben nog lang niet alles gezien, maar, we hebben een goed beeld van Chris zijn werk. Wat een mooie organisatie en leuk om Chris hier aan het werk te zien. Terwijl Natasja en ik via de winkel weer naar buiten lopen besluiten we om snel nog maar eens terug te komen om te snuffelen naar leuke koopjes bij De Kringloper. Tot snel Chris!

Bij De Kringloper is van alles te vinden. Van kleding en speelgoed tot elektrische apparaten, fietsen en meubels. Het assortiment van De Kringloper is uniek en wisselt voortdurend. Je vindt De Kringloper aan de Borchwerf 35C in Roosendaal.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud