Volg ons
Search
Close this search box.

Op bezoek in Wouw bij Precilla en Annika

We krijgen altijd heel veel leuke tips binnen voor verhalen in de Echt. Maar, soms is het ook leuk om gewoon eens spontaan bij een woning op bezoek te gaan. Aangezien ik al een tijdje niet meer in Wouw ben geweest - zonde, want wat een gezellige locatie is dat! - leek het me leuk om daar eens te gaan kijken. Zodoende kwam ik terecht bij bewoonster Precilla en haar begeleider Annika.

Even voorstellen

Als fotografe Natasja en ik binnenkomen in de woning is het gezellig druk. Precilla komt meteen enthousiast naar ons toe en vraagt of we een bakje koffie lusten. Uiteraard, dat gaat er altijd in! We lopen naar haar kamer toe en nemen plaats. Eerst eens even kennis maken. “Ik ben Precilla. Ik werk bij Tiuri, dat is theater. Nu ook bij Lambertijnenhof. Daar doe ik inpakken. Babyflesjes bijvoorbeeld.”, zegt Precilla. Ze heeft ook dagactiviteiten in Wouw. Ze vertelt: “Op maandag altijd muziek van Dies. En ook woordjes schrijven.” Annika: “Precilla kan heel goed schrijven. Ze schrijft graag namen van collega’s en andere bewoners op, maar ze maakt ook graag tekeningen. Als je een paar dagen ziek bent geweest of vakantie hebt gehad, krijg je altijd een tekening van Precilla.”

Zelf betalen met de bankpas

Precilla werkt nog niet zo heel lang, want vorig jaar zat ze nog op school. Annika: “Nu ze 18 jaar is geworden, is Precilla gaan werken. Dat vindt ze erg leuk. Boterhammen verdienen hé Precilla?” Maar hoewel ze niet meer op school zit, leert Precilla nog elke dag. Zo is ze momenteel met curator Addie bezig om zelf met haar bankpas te kunnen betalen. Precilla: “Niemand mag weten.” Annika lacht: “Inderdaad, niemand mag je pincode weten.” Precilla: “Als pasta op is of shampoo, kan ik dan halen.” De allereerste keer dat Precilla zelf boodschappen ging halen, ging hartstikke goed. Annika: “Vertel eens, wat ben je toen met Demi gaan halen?” “Chips!”, roept Precilla vrolijk.

Nooit meer weg

Tijdens het interview pakt Precilla haar agenda erbij. Het is een speciale picto-agenda waar per dag in staat wat Precilla gaat doen. Annika vertelt: “Op zondagavond vullen we samen de agenda in, zo weet Precilla altijd hoe haar week eruit ziet. Daarnaast helpt Precilla ons altijd heel goed in de woning. Vertel maar eens! Precilla: “Eten ophalen, koffiezetten, klusjes op de woning.” “We zijn heel blij met haar, ze mag hier nooit meer weg”, grapt Annika.

“We zijn heel blij met haar, ze mag hier nooit meer weg.”

Een gezellige groep

Gelukkig wil Precilla ook niet weg. Inmiddels woont ze alweer zeven jaar met veel plezier in deze woning. Ze woont er samen met Guo min, Menno, Daphne, Isabelle en Reyhan. Annika: “Het is een hele gezellige groep. Pas hadden we een pyjamaparty in de woonkamer. We hadden alle matrassen op de grond gelegd, milkshakes gemaakt en toen gingen we film kijken. We maken het altijd wel gezellig met elkaar.” Annika is blij dat ze werkzaam is in Wouw. “We hebben hier een hele mooie en unieke locatie. Daarnaast zijn we echt een eilandje, in de positieve zin van het woord. We zijn samen één team en we gaan ervoor met elkaar. En als dan aan het einde van je dienst alles weer is gelukt en je ziet dat de bewoners tevreden zijn, dan haal je daar ontzettend veel voldoening uit. Daarnaast kunnen we ook enorm lachen met elkaar!”

“We maken het altijd wel gezellig met elkaar.”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud