Volg ons
Search
Close this search box.

Na dertig jaar terug in de zorg

Na haar opleiding Kinder en Jeugd verzorging (KVJV) heeft Deborah jarenlang ander werk gedaan, hoewel ze diep in haar hart altijd wel terug de zorg in wilde. Maar, dat gaat niet na zo'n dertig jaar uit het vak te zijn geweest, toch? Bij S&L Zorg wel. Drie jaar geleden kwam Deborah onze adviseur arbeidsmarkt Rosemarie van Merode tegen tijdens een kijkdag op Sterrebos en de rest is geschiedenis.

Eerst even terug naar dertig jaar geleden, want waarom is Deborah toen niet gewoon de zorg in gegaan? “Ik heb destijds de opleiding KVJV gedaan met de opleiding Pedagogisch Medewerkster ernaast. Nadat ik de opleiding had afgerond, heb ik heel even gewerkt in de zorg. Helaas kreeg ik geen vast contract en ben ik op zoek gegaan naar ander werk. Ik ben toen bij het Brabants Nieuwsblad terecht gekomen en heb daar jarenlang gewerkt als grafisch vormgever. Een hele andere tak van sport, maar wel heel leuk”, legt Deborah uit.

Zo weer aan de slag

Toch bleef het bij Deborah altijd kriebelen om de zorg weer in te gaan. “Jammer genoeg was er toen personeel genoeg in de zorg en daarnaast kreeg ik geregeld te horen dat mijn opleiding verouderd was. Zodoende heb ik nog wat andere baantjes gehad, tot ik drie jaar geleden een oud-collega sprak. Hij vond dat ik niet mocht opgeven en eens bij S&L Zorg moest gaan kijken tijdens een kijkdag. Daar sprak ik met Rosemarie”, vertelt Deborah. Aan Rosemarie vertelde Deborah haar verhaal en tot haar verbazing reageerde Rosemarie direct enthousiast. Deborah: “Ze was de eerste die mijn verouderde opleiding geen probleem vond. Ze zei: ‘Oh, maar je hebt KVJV, dan ben je gewoon al cliëntbegeleider. Met wat e-learnings en een teamleider die jou inwerkt kun jij gewoon weer aan de slag!’ Die reactie vond ik heel fijn, want dat betekende dat ik niet de hele opleiding opnieuw moest doen.”

 

Dagbesteding

Na vijf weken was Deborah klaar om alleen op een groep te kunnen staan. “Dit heb ik echt te danken aan teamleider Ilse Schneijderberg. Ze heeft me veel geleerd en veel zelf laten proberen”, blikt Deborah terug. Deborah werkte tot februari dit jaar in Wouw, maar heeft inmiddels de overstap gemaakt naar de dagbesteding in Roosendaal. Deborah: “Een aantal jaar heb ik bij de dagbesteding in Wouw gewerkt, maar deze verdween vanwege de onlogische dienstenstructuur die dit met zich meebracht. Dat begreep ik heel goed, maar omdat ik dagbesteding het allerleukste vind, ben ik overgestapt naar de dagbesteding in Roosendaal.”

Veel mogelijkheden

Deborah werkt twee dagen bij dagbestedingsgroep Leren/werken 4 en één à twee dagen per week bij Leren 1. “De combinatie is heel leuk. Bij Leren/werken 4 zijn we vooral creatief bezig en bij Leren 1 doen we vooral activiteiten die je ook op school doet. Ieder op zijn of haar eigen niveau”, legt Deborah uit. Als Deborah terugkijkt is ze erg blij dat ze de stap richting de zorg gemaakt heeft. “Ik zou iedereen aanraden het gewoon te proberen. Als je terug de zorg in wilt, maar ook als je nog geen opleiding in de zorg hebt. Ze hebben hier echt veel mogelijkheden”, sluit Deborah tevreden af.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud