Volg ons
Search
Close this search box.

Met pensioen! Of toch niet helemaal?

Vanaf het allereerste begin was ze erbij. We hebben het over oud-medewerker Gerry van Alphen. Afgelopen oktober zwaaide ze af en ging ze, samen met haar partner Rick Gommers, met pensioen. Ook Rick is geen onbekende bij S&L Zorg. Vanaf het begin deed hij klusjes in de diverse woningen waar Gerry werkte en zodoende kent hij ook menig bewoner. Je zou na 33 jaar toch denken dat Gerry en Rick het bij S&L Zorg wel hebben gezien. Maar niets is minder waar! Beiden zijn eind vorig jaar namelijk gestart als vrijwilliger.

Van de Eurotour tot Hoofdpiet

Gerry: “Ik ben begonnen bij de kindergroep. Tussendoor heb ik in verschillende woningen gewerkt. De laatste jaren was dat op de Triasdijk. Ik ken dus in de hele zorgwijk best wat mensen.” Omdat Gerry bij S&L Zorg werkte, deed Rick, zelf werkzaam als projectleider in de installatietechniek, ook van alles voor de organisatie. Rick: “Zo hebben we samen meegeholpen met de Eurotour (wielerwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking die S&L Zorg georganiseerd heeft, red.) in 1999. Ook heb ik wel eens een bankje getimmerd of een tuintafeltje gemaakt. En ik ben jaren Hoofdpiet geweest voor de personeelsvereniging. Als er iets gemaakt of geregeld moest worden, dan wisten ze me wel te vinden.”

Van toegevoegde waarde zijn

En nu zijn ze beiden met pensioen. Gerry: “Ik heb nooit met tegenzin gewerkt, maar we hebben altijd gezegd: ‘Als het niet meer nodig is, dan doen we het niet’. Dus zodoende konden we allebei met vervroegd pensioen. Rick is gestopt in oktober en ik was 2,5 week later aan de beurt. Het voelt alsof we al maanden vakantie hebben en we kunnen op reis wanneer wij dat willen. Reizen is echt onze passie. Maar, we wisten ook al snel dat we nog van toegevoegde waarde wilden zijn, dus opperde ik bij Rick of hij het niet leuk vond om samen vrijwilligerswerk bij S&L Zorg te gaan doen. Rick reageerde gelijk enthousiast, dus zo gezegd, zo gedaan!” Gerry vervolgt haar verhaal: “We hebben ons toen gelijk gemeld bij Sabine (vrijwilligerscoördinator, red.). Bij haar hebben we aangegeven dat we geen structureel vrijwilligerswerk willen doen, want dat maakt het voor ons lastiger om op reis te gaan. We helpen dus voornamelijk bij activiteiten zoals Halloween, kerstworkshops of een bezoekje aan de schouwburg.”

“Op deze manier kun je alle leuke dingen van je oude werk blijven doen.”

Doen waar je enthousiast van wordt

En of Gerry en Rick na 33 jaar S&L Zorg niet beu zijn? “Zeker niet! Ik vind het erg leuk dat ik de bewoners zodoende nog zie. En op deze manier kun je alle leuke dingen van je oude werk blijven doen. Bijvoorbeeld het werken met kerst. Heel mijn werkzame leven heb ik gewerkt met de kerstdagen. Eén bewoner bleef altijd met kerst in de woning. Elk jaar maakten we er een speciale dag van. Rick kwam dan ook altijd gezellig mee-eten. Dat vond deze bewoner fantastisch. Toen ik in september tegen hem vertelde dat ik met pensioen ging, riep hij meteen dat Rick wel moest komen eten met de kerst, want anders is het geen kerst”, zegt Gerry lachend. “Dus afgelopen kerst zijn we weer gezellig op visite geweest bij de Triasdijk!”, aldus Rick. Gerry: “Dat is wel heel waardevol hoor. Daar doen we het ook echt voor. Als je er zelf enthousiast van wordt, dan blijft het ook leuk!”

Ook binnenkort met pensioen?

Voel je welkom om ook vrijwilliger te worden bij S&L Zorg en verbonden te blijven met de bewoners. Interesse? Stuur dan een mail naar s.d.kok@slzorg.nl.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud