Volg ons
Search
Close this search box.

De Razende Reporter: in gesprek met Marjolijne

Voor deze editie van ‘De hort op’ vroeg de reporter bestuurder Marjolijne Lewis het hemd van het lijf. Voor deze editie ging de reporter niet de hort op, maar Marjolijne. Ze bezocht de reporter in haar woning aan de St. Theresiastraat.

Hoe ben je bestuurder geworden bij S&L Zorg?

Marjolijne: “Eerst was ik bestuurder van MEE in Rotterdam. Misschien ken je dat wel?”
Razende Reporter: “Ja, dat ken ik. Met dat oranje logo?”
Marjolijne: “Juist! Ik was daar een tijdje bestuurder en toen wilde ik eigenlijk wel eens wat anders. Toen zei iemand dat ze bij S&L Zorg een bestuurder zochten en ben ik me gaan verdiepen in de organisatie. Ik ben zelfs een keertje in de avond stiekem hier naartoe gereden om te kijken wat S&L Zorg nou precies is. Dat beviel me wel. Toen heb ik gesolliciteerd.”

Heb je wel eens een vrije dag als bestuurder?

Marjolijne: “Nou, ik werk natuurlijk voornamelijk overdag en zo nu en dan ook in de avond. Eén week per maand moet ik ook een telefoon bij hebben die ook in de nacht aanstaat. Ik word dan gebeld, mocht er iets gebeuren bij S&L Zorg. Dus praktisch gezien werk ik 40 uur, maar als het gaat om gevoel, dan ben ik eigenlijk altijd bestuurder.”
Razende Reporter: “Oei, dat is wel erg veel.”
Marjolijne: “Maar ik heb de leukste baan van S&L Zorg, dus dan is het niet erg. Hoewel jij trouwens ook een leuke baan hebt!”
Razende Reporter: “Dat is zeker waar. Eigenlijk hebben we wel een beetje dezelfde baan. Jij komt overal en ik ook.”
Marjolijne: “Precies!”

Maar Eva mag ik jou ook een vraag stellen? Hoe lang woon je hier eigenlijk?

Razende Reporter: “In oktober woon ik vijf jaar bij S&L Zorg en ik woon nu twee jaar op de St. Theresiastraat.”
Marjolijne: “Ik kan me nog herinneren dat je hier kwam wonen, toen hebben we elkaar ontmoet. Stel: jij bent de bestuurder vanS&L Zorg. Wat zou je anders doen?”
Razende Reporter: “Ik zou gestructureerd werken en ook altijd in de nacht de telefoon opnemen. Daarnaast zou ik de Echt op cd beluisteren als ik eens weinig tijd heb.”
Marjolijne: “Dat is een goed idee van jou. Ik woon in de buurt van Rotterdam en moet altijd best een stukje rijden. In de auto luister ik dus vaak naar boeken, maar ik kan natuurlijk ook naar de Echt luisteren!”

Wat is het leukste wat je heb meegemaakt bij S&L Zorg?

Marjolijne “We hebben natuurlijk net een feestjaar achter de rug, met veel mooie momenten. Dat was erg mooi om mee te maken. Wat ik ook altijd leuk vind om te zien is wanneer bewoners en medewerkers lol hebben met elkaar. Dan denk ik: ‘Yeah, goed gedaan!’.”

Heb je ook minder leuke dingen meegemaakt bij S&L Zorg

Marjolijne: “Toen ik laatst met de kerstman op bezoek ging in de woningen sprak ik een bewoner die ziek was. Een tijdje later zag ik hem weer en toen zag ik dat hij nog zieker was geworden. Dat zijn momenten die wel bij mij binnenkomen.”

Wie zijn jouw voorbeelden?

Marjolijne: “Ik heb er wel een paar moet ik je eerlijk zeggen. Mijn vader is er één van. Toen hij 18 jaar oud was, is hij uit Suriname naar Nederland gekomen. Hij heeft altijd heel hard gewerkt om te zorgen dat zijn dochters een goed leven hebben. Daarnaast zie ik Nelson Mandela ook als een voorbeeld.”

Wie vind je de walgelijkste persoon op aarde?

Marjolijne: “Hmm, ik heb moeite met mensen die eropuit zijn om groepen tegen elkaar op te zetten. Bijvoorbeeld president Trump, dat vind ik ingewikkeld.”
Razende Reporter: “Zoals Rutte bijvoorbeeld?”
Marjolijne: “Nou, Rutte probeert vaak wat krom is recht te praten, maar ik zie ook zijn goede kanten.”
Razende Reporter: “Wilders dan?”
Marjolijne: “Ja, bijvoorbeeld. Hij is er op gericht alles tegenover elkaar te zetten, terwijl ik vind dat we juist moeten luisteren naar elkaar.”
Razende Reporter: “Ja, dat is zeker belangrijk.”

Wat zijn je hobby’s?

Marjolijne: “Ik ga erg graag naar het theater, maar ook naar de bioscoop. Ook houd ik van sportwedstrijden. Ik heb vroeger altijd gebasketbald, dus ik vind het leuk om dat te volgen. Ook heb ik twee kleindochters van 2 en 4 jaar oud, daar onderneem ik ook regelmatig leuke dingen mee.”
Razende Reporter: “Zo, twee kleindochters, dat is leuk!”
Marjolijne: “Heel erg leuk! Ze komen ook vaak logeren en vinden dat geweldig, net als ik.”
Razende Reporter: “Je schreef een tijdje terug ook op intranet dat je met vier generaties op pad ging. Hoe was dat?”
Marjolijne: “Wat leuk dat je dat hebt onthouden! Ik was toen op pad met mijn moeder, dochter en kleindochter. We gingen toen een lang weekend weg. Dat was heel bijzonder!”
Razende Reporter: “Dat geloof ik.”

Razende reporter: “Nou Marjolijne, ik heb alles gevraagd wat ik wilde weten. Bedankt voor je tijd en tot de volgende keer!”

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud