Volg ons
Search
Close this search box.

De Razende Reporter: in gesprek met Dianne, teamleider dagbesteding

Dianne van Loenhout-Verbogt werkt 23 jaar bij S&L Zorg in verschillende functies. Ze is cliëntbegeleider geweest op een woning en op dagbesteding, werkte als case-manager (wat nu zorgcoördinator is) en als teamleider op een woning. Ze is nu teamleider dagbesteding van de cliëntgroepen OW (ouder wordend) en EVMB (cliënten met een ernstig verstandelijke en/of meervoudige beperking). De Razende Reporter zocht haar op.
Geschreven door onze

Razende reporter

Hoe is het met je? Is 2020 omgevlogen?

Dianne: “Het is goed met me. Het was een bevlogen jaar. Hollen en stilstaan. Soms drie stappen terug. Pittig. Maar ik vind dat we het met z’n allen goed gedaan hebben. Iedereen moest iets inleveren. Wij hebben steeds gekeken: wat is er voor iedereen nodig? Als ik kijk naar andere organisaties, dan zeg ik: we doen het goed, binnen de grenzen van de maatregelen.”

Wat doet een teamleider dagbesteding?

Dianne: “Ik ben er voor de medewerkers en deelnemers van dagbesteding. Ik regel de roosters, ik houd jaargesprekken, ik spreek met de jobcoaches, die onder andere actief zijn met het Dagbestedingsspel. Extern heb ik ook veel contacten. Ik werk vier dagen in de week en zit nooit stil. Ik kom graag op de groepen van dagbesteding om een praatje te maken en zie dan gelijk hoe het met iedereen gaat. Combineer dit graag met een kopje thee. Helaas mag dat nu niet. Samen bedenken we activiteiten die aansluiten bij het dag- of weekprogramma van de dagbesteding en ik mag meedenken met nieuwe dingen, zoals de CRDL en de snoezeltent. Heel leuk is dat.”

Heb jij nog andere hobby’s naast je werk?

Dianne: “Ik tuinier, ik zwem, wandel en winkel graag. Maar dat laatste kan nu niet. Dat vind ik jammer.”
Razende Reporter: “Ja, ik ook.”
Dianne: “We moeten ons aan de regels houden, zoals de anderhalve meter afstand.”
Razende Reporter: “Het zal straks wel weer wat zijn als we mogen knuffelen, hand of zoen mogen geven.”
Dianne: “Ja, dat denk ik ook. Straks wil ik zeker weer graag afspreken en iets gezelligs doen met vriendinnen of mijn zus.”

Heb jij huisdieren?

Dianne: “Ja, een Berner sennenhond, die heet Storm. Ik heb ook drie poezen: Grijsje, Minoes en Miesje.”
Razende Reporter: “Hee, de tuinkat heet ook Minoes!”
Dianne: “Ik heb kippen, die hebben geen naam, en onze haan heet Kareltje.”
Razende Reporter: “Op de tuin heten de kippen gewoon Kip.”

Waaraan heb jij een hekel?

Dianne: “Ik houd niet van uien in een gerecht. Maar als ik een hekel aan een klus heb, probeer ik er altijd iets leuks tegenover te zetten. Als ik het kippenhok moet schoonmaken, en ik zie dat de kippen het daarna naar hun zin hebben met nieuw stro en een schoon hok, dan is het goed.”
Razende Reporter: “Ik maak het kippenhok twee keer in de week schoon. Dan heb ik speciale oude werkkleding aan.”
Dianne: “Dat is heel verstandig. Als het heel hard regent, vraag ik aan mijn zoon om het hok schoon te maken.”
Razende Reporter: “Ik ben gewend in de regen te werken. Ik heb een goede jas.”

Zijn er ook minder leuke dingen aan je werk?

Dianne: “Ja, afgelopen jaar zijn er drie externe deelnemers van dagbesteding overleden. Dat aantal is niet zo hoog geweest sinds ik teamleider dagbesteding ben. Ik moet dat dan aan de groep vertellen, ik ga naar de uitvaart. Dat is verdrietig.”

Wat is het allerleukste aan je werk?

Dianne: “De kersjes op de taart noem ik dat! Dat zijn de activiteiten die mijn collega’s en ik organiseren. Bijvoorbeeld Maak De Droom Waar of de Land- en Luchtmachtdag. De kerstmarkt in 2019 was ook zo leuk! En dit jaar toch nog een beknopte Halloween, we kijken gewoon naar wat er wel kan. En als we weer los mogen, dan gaan we meteen een disco organiseren. Daar vragen zoveel bewoners nu naar!”
Razende Reporter: “Ja, ik kan nu nergens heen. De kroegen zijn dicht. En carnaval gaat ook niet door.”

Wat is er nog meer leuk aan je werk?

Dianne: “Een dag is nooit saai en nooit hetzelfde. Dat maakt het werken als teamleider dagbesteding zo leuk.”

Wat wil jij verder nog ontwikkelen?

Dianne: “Binnen dagbesteding blijven we bezig met ontwikkelingen wat kan er beter of anders, dat is super gaaf om daar om aan mee te mogen werken. We werken aan het verbeteren van de kwaliteit zodat bewoners en de medewerkers het goed naar hun zin hebben!”

Wat is jouw favoriete seizoen?

Dianne: “De lente.”
Razende Reporter: “Ik houd van de zomer. Hoewel het in 2020 wel erg heet was om te werken in de tuin. Ik was verbrand. We mochten ook eerder naar huis.”

Wat is je lievelingsdier?

Dianne: “Als ik oud ben én de tijd heb, wil ik graag een ezeltje. Ezels zijn leuke dieren. Ik woon namelijk net buiten het dorp, en heb de ruimte om het ezeltje te onderhouden.

Na het interview gingen we voor de foto’s naar de tuin waar de Razende Reporter werkt. Helaas voor Dianne heeft de tuin geen ezels. De geitjes konden echter op alle aandacht van haar en de Razende Reporter rekenen.

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud