Volg ons
Search
Close this search box.

De Razende Reporter: in de feeststemming

In de rubriek ‘De hort op’ gaat de Razende Reporter op pad binnen onze organisatie. Voor deze jubileumeditie vraagt de reporter jubilarissen Ilse Schneijderberg en Cathy van der Wouden het hemd van het lijf.

Hoe lang werk je bij S&L Zorg?

Ilse: “Dertig jaar en zeven maanden.”
Cathy: “Op 1 april werkte ik hier 25 jaar.”

Is er veel veranderd in die tijd?

Ilse: “Heel veel! Je had toen bijvoorbeeld naast eenpersoonskamers ook nog slaapkamers die cliënten met elkaar deelden. Maar voor die tijd was het hier hartstikke modern hoor!”
Cathy: “Toen ik begon had je alleen Sterrebos, de Triasdijk en natuurlijk het spiksplinternieuwe Lambertijnenhof. Er waren bijna geen buitenlocaties. Het was eigenlijk nog best klein toen.”

Heb je altijd dezelfde functie gehad?

Ilse: “Ik ben begonnen als eerste deskundigheid, nu is dat de functie van zorgcoördinator. Daarnaast heb ik gewerkt als flexwerker, maar ook op dagbesteding. En ik ben ook 7,5 jaar teamleider geweest.”
Cathy: “Ik ben gestart als teamleider. Toen kwam er in 2001 een grote reorganisatie en werden alle teamleider functies geschrapt. De vacature voor cliëntadviseur kwam toen op mijn pad en dat leek mij zo super leuk. Dat doe ik nu alweer 18 jaar.”

Wat zijn jouw beste kwaliteiten?

Ilse: “Ik denk dat mijn kwaliteit is dat ik altijd mogelijkheden zie.”
Razende Reporter: “Welke mogelijkheden zie je dan precies?”
Ilse: “Dat cliënten bijvoorbeeld kunnen doorgroeien naar een andere woning. Net als bij jou, toen je nog in Wouw woonde.”
Razende Reporter: “Ja, dat klopt. En nu heb ik het ook veel beter op de St. Theresiastraat.”
Cathy: “Ik probeer als cliëntadviseur altijd zo goed mogelijk te luisteren naar de wens van de cliënt en zijn vertegenwoordiger. Ik hoop dat cliënten die hier zijn komen wonen ook zeggen dat ik goed naar ze heb geluisterd en dat ze blij en tevreden zijn met hun woning.”
Ilse: “En wist je dat Cathy en ik ook veel hebben samengewerkt de afgelopen jaren?”
Cathy: “Ja, dat klopt. We hebben in totaal enkele woningen gevuld, samen met mijn collega Eveline.”
Razende Reporter: “Hoe ging dat dan?”
Ilse: “Als ik als teamleider bijvoorbeeld plek had op een groep in Wouw, dan ging ik samen met Cathy of Eveline kijken of er mensen geschikt waren voor deze woningen.”

Wat is je mooiste herinnering aan S&L Zorg?

Ilse: “De opening met voormalig koningin Beatrix vond ik heel indrukwekkend.
Razende Reporter: “Was het een aardig vrouwtje?”
Ilse: “Haha, ik heb haar helaas niet gesproken.”
Cathy: “Ik heb veel mooie herinneringen aan S&L Zorg, maar het mooiste zijn toch wel de gesprekken met cliënten en vertegenwoordigers. Maar ook met collega’s, het gevoel dat je het samen doet. Wat ik ook een mooie herinnering vind is de boom met handafdrukken op Lambertijnenhof. Bij de opening mocht ik namens alle teamleiders mijn handafdruk en naam zetten onder de boom.”
Razende Reporter: “Jeetje, dat is wel heel leuk.”
Cathy: “En de boom staat er nog steeds en die is ook 25 jaar ouder!”

Heb je ook minder leuke herinneringen?

Ilse: “Als er cliënten overleden waar je een band mee had, dan is dat best lastig.”
Cathy: “Soms vond ik het als cliëntadviseur moeilijk als er een plaatsing was van een cliënt die niet zo goed had uitgepakt. Een bewoner bleek dan bijvoorbeeld niet zo goed op zijn plek te zitten.”
Razende Reporter: “En wat deed je dan?”
Cathy: “We gingen dan samen op zoek naar een betere match voor deze bewoner, net zo lang tot hij of zij helemaal op zijn plek zat.”

Heb je nog wensen voor S&L Zorg?

Cathy: “Ik hoop dat iedereen blij is met de plek waar ze wonen of werken en dat ik nog lang het werk mag blijven doen, dat ik nu ook doe. Samen met mijn collega Eveline, want daar werk ik al 18 jaar mee samen, door dik en dun.”
Ilse: “Dat alle cliënten een goed leven hebben bij S&L Zorg. Dat wens ik.
Razende Reporter: “Bij ons op de woning hadden we ook een wens, namelijk een rolstoelfiets. We zijn toen een actie gestart op de fiets bij elkaar te sparen en dat is gelukt! Ik hoop dat jullie wensen ook uitkomen.”

Razende reporter: “Ilse en Cathy, bedankt voor jullie tijd! Ik ben weer veel te weten gekomen. Doei!”

cliëntadviseur

Ook leuk om te lezen!

Vorige
Volgende
Ga naar de inhoud